woensdag 25 april 2007

Mijn Sanchopper

Zaterdagmorgen om half 12 legde ik de laatste hand aan mijn Sanchopper (zie ook vorige bericht), om kwart voor 12 moest ik weg.

Er waren uiteindelijk 28 tassen gemaakt van hetzelfde patroon. Het was prachtig om te zien hoeveel verschil je dan toch nog in de tassen kunt hebben.


Hieronder mijn inzending, geen prijs gewonnen maar ik ben zelf wel erg tevreden over het resultaat.



Het formaat van de tas stond vast en de manier waarop de bodem gemaakt moest worden. Het was eigenlijk een hele hoge tas maar ik heb het patroon een kwart slag gedraaid. Dan is het formaat van de tas nog steeds vreemd. Toen ik aan Quinty vroeg wat ze van de tas vond zei ze: "Breed".
Op de fotootjes op de voorkant zie je Quinty en Jajeri.


En aan de andere kant van de tas Romek en Patrick. Toen ik de tas aan Jajeri liet zien had ze meteen als commentaar: "waar ben jij?".


Op de voor- en achterkant van de tas zit een rits zodat er een vak komt voor wat kleine spulletjes. En daardoor kun je ook bij de fotootjes terecht komen om ze te verwisselen. De buitenkant van de tas is gemaakt van vilt (helaas veel te dun, hij begint nu al vreselijk te pillen), het gele wat je ziet is een stuk tafelzeil.


De binnenkant is gemaakt van katoen, er zit een strikstuk aan de bovenkant van de tas wat je dicht kunt maken. Het gele in de tas is een vakje voor een mobiele telefoon.

En nu weer snel verder met de zomerkleding.

donderdag 19 april 2007

De Sancho tas

Aanstaande zaterdag is de jaarlijkse ALV van Sancho. Naast het 'vergaderen' hebben we ook vaak een gemeenschappelijk project. Vorige keer moest iedereen van hetzelfde patroon een blauwe trui maken. Dit keer maken we een tas. Er is een patroon beschikbaar gesteld en de afmeting en wijze waarop de bodem is gemaakt staat vast, de rest is vrij. De meest creatieve tas wint een leuk verrassingspakket.

Al maanden van te voren ben ik begonnen met denken. De meest waanzinnige maar totaal onuitvoerbare ideeen heb ik gehad. In de tussentijd heb ik wel een probeertas gemaakt maar die is zo lelijk geworden (verkeerde stofkeuze), die mag niet eens mee.
En nu begint de tijd te dringen en dan werk ik meestal het beste. Ik ben bijna klaar met het versieren van de tas, daarna is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten.

Foto's van de tas volgen natuurlijk pas na zaterdag want alle inzendingen moeten tot dan geheim blijven.

dinsdag 17 april 2007

Kraamkadootje

De eerste 2 kledingstukken van de 6 waar ik tegelijkertijd mee bezig ben zijn af. Een jurkje met broek als kraamkadootje, beide in maat 62. Vanmorgen heb ik het aan de moeder van het meisje gegeven en die was er erg blij mee.

De roze stof is linnen, de witte bloemetjes stof is katoen.


'Kali' op de voorkant van de jurk en een lotusbloem op het been van het broekje.

Het jurkje komt uit de knippie Baby van deze zomer, hij lijkt wel wat groot te vallen. In de beschrijving stond dat er 1 meter broderieband nodig was maar dat is echt te weinig. Langs de mouwkapjes heb ik dus geen band kunnen doen, alleen langs de onderste volantjes.

Het broekje komt uit de Knippie Baby van zomer 2006. De borduurpatronen zijn van ... Farbenmix


De achterkant sluit met knoopjes, gisteravond bedacht ik me dat drukkertjes veel handiger zijn maar die had ik niet in huis.


Voor erbij heb ik een monddoekje geborduurd, onder de olifant staat de naam van het meisje maar die heb ik hier even weggehaald.

Het was wel weer een 'op het allerlaatste moment' klus. Gisteravond om half 1 was ik klaar, vanmorgen nog snel de knopen aangezet. En iedere keer neem ik me weer voor om een volgende keer eerder te beginnen.

vrijdag 13 april 2007

Niet stil gezeten ...

Terwijl ik met de spijkerjasjes bezig was heb ik ook 6 patronen uitgetekend en uit stof geknipt. Een hele klus want ik heb er 6 verschillende stofjes voor gebruikt die ik allemaal zo mooi mogelijk wilde combineren. Tjonge wat kan ik daarover treuzelen zeg, zal ik nou dit stofje of toch maar .....

Een aantal stofjes zijn ruitjes en daarbij heb ik alle patroondelen enkel geknipt. Zodra ik stof was trekt het scheef. Erg lastig.

Het worden een rokje met blousje voor Jajeri, een strokenrok en blousje voor Quinty en een broekje en jurk/tuniek in maat 62 als kraamkadootje. Dat moet nu het eerste af.

Het resultaat

De jasjes zijn klaar, nu alleen nog de reactie van de dames in kwestie afwachten.


Gisteravond heb ik ook nog een nieuwe broek van Quinty geborduurd. Twee zeepaardjes en een hart. Ze vond 'm maar saai zonder iets er op! Echt een kind naar mijn hart.



De foto's zijn 's avonds gemaakt en niet zo mooi van kleur zie ik. Vanaf morgen is de systeembeheerder weer thuis dan verloopt alles een stuk soepeler.

zaterdag 7 april 2007

Pimpen ...

Ik ben 2 spijkerjasjes aan het pimpen voor de dochters van een vriendin. Het zijn gekochte jasjes en ik borduur ze vol. Gelukkig houdt de moeder van de meiden mij goed in de gaten zodat de jasjes niet te vol worden. Ik heb nogal eens de neiging om ieder leeg plekje te versieren.

donderdag 5 april 2007

Ugh ......

Een setje af voor Romek. En hij is er zo blij mee dat hij het vandaag meteen aan wilde naar het paasontbijt op school. Het is een echt zomersetje maar met een t-shirt met lange mouwen eronder kon het net vandaag.

Op het shirt een geborduurde huilende wolf, op de mouw een embleem van een indianenhoofd en veren.
Op de broek een indianenhoofd en een totempaal.
Op de zakken een bijl (dat heet bij indianen vast anders) en een stierenkop.
Romek heeft de borduurpatronen (uiteraard van farbenmix, zelf uitgezocht).


De broek komt uit Ottobre 3 van 2006. Aan de zijkant zitten valse splitten met knopen.


Het shirt komt ook uit een Ottobre (2-2005). Ik had het vorig jaar al geknipt en toen niets meer mee gedaan. Qua kleur past het hier prima bij.


Het losse elastiek door de broek met een indianen hoofd en kralen is voor de sier.




Als je op de foto's klikt komt er een grotere (daarna weer op de terug toets klikken om hier terecht te komen).

maandag 2 april 2007

Paasjurk voor Jajeri

Zoals ik gister al schreef leek het mij leuk om een paasjurk voor mijn jongste dochter te maken. Donderdag is er paasontbijt op school en mogen alle kinderen op z'n 'paasbest' gekleed naar school komen. Meestal betekent dat een grote wolk van roze tule en glitters en een kroontje op het hoofd maar dit jaar gaan we het anders doen. Hoewel ... het is nog steeds wel veel roze.








Met vleugels op de achterkant van de jurk. De vleugels zitten alleen bij het hart vast, de rest is los.





Wat zal mijn schattige engeltje ;-) stralen in deze jurk.

zondag 1 april 2007

Kati en Imke


De afgelopen dagen heb ik bij broek Kati een shirt gemaakt. Het is Imke, versierd met paradijsbloemen en satijnlint.
Ik ben niet zo ervaren in het maken van shirtjes en hier ook niet helemaal tevreden over, de hals is meer een opstaand boordje geworden. Ik ben benieuwd hoe hij Quinty staat.
Tussendoor ben ik begonnen aan een paasjurk voor Jajeri. Leuke borduurtjes uitgezocht met paashazen en versierde eieren enzo (kun je ook heel druk mee zijn :-)). Toen liet ik mijn (gelukkig nog niet uitgevoerde) plannen aan Jajeri zien en ze vond het helemaal niks. Ze wilde best een paasjurk maar dan wel Ă©Ă©n met een paard en vleugels. Madame wordt op haar wenken bediend en de foto volgt binnenkort.