donderdag 29 april 2010

Uitbreiding van de PIF

In mijn vorige bericht kon je lezen over de PIF die momenteel rond gaat in blogland.

Omdat het zo super leuk is om kadootjes te ontvangen heb ik besloten om de PIF met een regel uit te breiden. Je nodigt niet alleen 3 mensen uit waar je een kadootje voor maakt maar je maakt ook een kadootje voor degene waar jij zelf een kadootje van gehad hebt.
Als je toch bezig bent kun je net zo goed 4 presentjes maken ipv 3. Bij deze stuur ik dus ook aan Juultje nog iets toe, zodra ik een goed idee heb en tijd om het idee uit te voeren :-).

woensdag 28 april 2010

P.I.F. oftewel Pay It Forward

Pay It Forward. Oftewel, je ontvangt een kadootje van iemand en mag daarna aan anderen een zelfgemaakt kadootje toesturen.

Ik heb meegedaan aan de PIF van Juultje en ontving deze leuke kadootjes van haar. Super bedankt Judith.
Nu is het mijn beurt om aan 3 anderen een kadootje te sturen. Heb je zin om mee te doen? Laat dan hier een reactie achter. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat jij ook weer aan 3 anderen iets toestuurt. Zo blijven we lekker bezig :-).

dinsdag 20 april 2010

Nog meer give-away acties ..

De laatste tijd komen er steeds meer give-away acties in blogwereld. En daar doe ik graag aan mee.

Dit keer van Astrids Atelier. Zij verloot een verrassingspakket onder de mensen die haar logo op hun blog plaatsen. Bij deze dus.

maandag 19 april 2010

Een klein stukje ...

... laat ik vast zien van de communie jurk. Alles is afgeleverd en ... goedgekeurd. Zodra de jurk gedragen is hoop ik een foto te kunnen plaatsen van het geheel.



Ik vond de opdracht super leuk om te doen en ben ook tevreden met het eindresultaat.

Op naar het volgende project. Nog steeds staat hier een rol gordijnstof (in dec. 2009 gekocht) en nog steeds heeft Quinty geen gordijnen op haar kamer. Het wordt tijd dat ik daar nu eens echt aan ga beginnen.

zaterdag 17 april 2010

Ik liep op de markt en had niks nodig ...

... toch even kijken bij de stoffenkraam en daar zag ik de mooie strepentricot liggen. Met effen bruin erbij in precies de juiste kleur. Al vaker heb ik bij deze kraam mooie tricot gekocht dus ik kon hem niet laten liggen. Zeker niet voor maar 3 euro per meter.
En toen lag er ook paars, dat kleurt zo mooi bij Quinty's nieuwe paarse broek. En turquoise is haar lievelingskleur en die roze vond ze ook mooi. Dus zo liep ik ineens rond met een tas met 6 meter tricot :-).

Ooit had ik met mezelf de afspraak dat de enorme plastic kist waar mijn rekbare stoffen in zitten wel dicht moest kunnen voor ik iets nieuws kocht. Tja, dat kan hij al heel erg lang niet meer. En hoewel ik nieuwe stofjes toch best snel gebruik blijven overal toch stukken van over en wordt de doos niet echt leger. Van deze aankopen is alleen de zwart/gekleurde nog niet gebruikt, verder alles wel, deels in ieder geval.

vrijdag 16 april 2010

Parijs

Dit mooie stofje heeft eigenlijk niks meer nodig maar ik wilde er toch een borduurtje op zetten. Jajeri koos de serie Paris uit. In het haar van het meisje en op de rand bij de eiffeltoren heb ik een roosje vastgenaaid. En 4 kleine stukjes paisley band. Dat is alles.
Het patroon is uiteraard weer eens Antonia. Voor Jajeri maak ik nu ook maat 134/140. Zij is best breed op haar schouders en draagt broeken en rokken onder haar buik. Dus shirtjes mogen bij Jajeri wel wat langer zijn. En eventueel zou ze het shirt dan nu aankunnen met een long sleeve eronder.

De communiejurk gaat goed. Alleen nog de armsgaten met biasband afwerken, de zijnaden van het bovenstuk sluiten en boven en onder aan elkaar maken en dan is het klaar.

woensdag 14 april 2010

Plannen voor vandaag

Vandaag staat het maken van de communiejurk op het programma. Gister heb ik de stof geknipt en dat vind ik 1 van de meest spannende onderdelen van een opdracht. Stel je voor dat ik verkeerd knip en er ineens geen stof meer is.



Als de rits er vandaag maar in komt dan volgt de rest vanzelf al snel. De proefjurk zat op de meeste punten helemaal goed dus dat is makkelijk.

dinsdag 13 april 2010

textielverven

Al tijden wilde ik eens beginnen met textielverven. Dat lijkt me zo leuk als afwisseling met het borduren. Of om het borduren en verven te combineren. Dus gister had ik een afspraak met Ruby. Zij heeft mij alle kneepjes van het textielverven geleerd. Wat is dat super leuk om te doen! Ik ben helemaal enthousiast.


Eerst hebben we een passend plaatje gezocht op internet en geprint. Dit plaatje heb ik op een plastic mapje overgetrokken en zorgvuldig uitgeknipt. Het uitgeknipte deel heb ik als proefje gebruikt (lapje links) en daarna voor het echt. Het is echt mooi geworden dus ik heb meteen 's middags kwasten en plastic hoesjes gekocht. Nu alleen de verf nog en het shirt voor Romek kan afgemaakt worden. Op de achterkant komen de letters Poema.

In mijn eindeloze voorraad vond ik nog wat textielverf stiften van Madeira, die moet ik ook maar eens gaan gebruiken.

Het was een super gezellig en knus dagje Ruby! Heerlijk om zo samen bezig te zijn en ondertussen honderuit te kunnen kletsen. Doen we vaker :-).

Vanmiddag heb ik bij de fournituren zaak snel wat textielverf gekocht. Ik moest daar voor iets anders zijn en zag dat deze verf in de aanbieding was. Niet echt meer de goede kleuren maar wel de juiste bruin om de panter af te maken. De collectie zal spoedig uitgebreid worden.

vrijdag 9 april 2010

Nog een slang

Het setje is compleet. Bij deze broek heb ik een shirt gemaakt met dezelfde slangen borduur erop. Het shirt is naar het patroon Antonia in maat 134/140.

Ik heb 3 verschillende grijze tricots gebruikt. De donkerste heeft hele dunne streepjes, donkergrijs en nog donkerder grijs. De borduur zit op een opgenaaid stuk lichter grijze tricot en de boordjes zijn van iets dikkere licht grijze tricot. De achterkant van het shirt is leeg en op 1 mouw zit een klein labeltje.

Applicatie en zo Give-away

Applicatie en zo heeft een leuke Give Away actie. Nu heb ik al meerdere keren veloursstickers bij deze webwinkel gekocht dus ik weet wat een leuke spullen daar te vinden zijn. Met deze actie doe ik dan ook graag mee!


woensdag 7 april 2010

Een leuke uitdaging

De dochter van een vriendin van mij mag binnenkort communie doen. Daar hoort natuurlijk een mooie jurk bij en die mag ik maken. De proefjurk heb ik inmiddels af en Jajeri staat model. Jajeri is iets groter en breder dan het meisje waar de jurk voor is en dat is te zien, om het bovenlijf zit de jurk wat strak.

Zodra deze proefjurk gepast is en de wijzigingen zijn doorgegeven ga ik knippen in de 'echte' stof. Spannend. Hoewel ik al heel erg lang naai heb ik nog nooit in opdracht voor iemand op maat een kledingstuk gemaakt. Een hele nieuwe uitdaging dus die ik graag aan ga.

dinsdag 6 april 2010

Slangen tribal

Voor Romek heb ik van een mooie zachte grijze denim een 3/4e broek gemaakt. Er zit een beetje stretch in de stof dus hij zal heerlijk dragen. Het patroon is Pitt van Farbenmix, dezelfde broek die ik onlangs voor Marien maakte. Ik heb maat 122/128 genomen en deze verlengd naar 134/140 maar dat was eigenlijk niet nodig. Hoewel het een 'baggy' broek is valt de bovenkant best strak en kan Romek maar nauwelijks de broek aantrekken.


Op het voorpand een tribal slang van n-needleworks. Wat een super site is dat. Op de achterzakken zitten tribals uit een andere serie. Het band komt van onze plaatselijke fourniturenhandel.

Laat het mooie weer nu maar even aanhouden dan kan Romek deze broek gaan dragen. Het bijpassende shirt is al geknipt en wordt morgen in elkaar gezet.

Tussendoor ben ik met een echte opdracht bezig voor het maken van een communiejurk voor de dochter van een vriendin, daarover later meer.

vrijdag 2 april 2010

Pauwen en vlinders

Voor Quinty heb ik een eenvoudig t-shirt gemaakt wat niet veel nodig heeft omdat de stof op zich al zo mooi is. Helemaal zonder versiering vind ik dan ook weer zo kaal dus ik heb een enorme gouden vlinder geplakt die uit een gekocht shirt komt. Op dat shirt zat een vlek en kon dus niet meer gebruikt worden.


Verder heb ik er wat vlinders op geborduurd maar die zijn alleen van dichtbij te zien.

Het patroon is uiteraard weer de Antonia en dit keer in een maat 140/146. Deze staat niet op het patroon maar ik heb precies de maat tussen 134/140 en 146/152 genomen. Deze past Quinty perfect. De mouwtjes zijn iets langer dan normaal.