vrijdag 21 september 2012

Een tas voor de gitaarles

Vandaag is Rosa jarig en zij krijgt van haar ouders een nieuwe tas die mee zal gaan naar de gitaarles. En dus heb ik voor deze tas de leuke gitaarstof gebruikt die ik maanden geleden bij Vermiljoen heb gekocht.

Het model is hetzelfde als de tas uit het vorige bericht. Hoewel deze tas al helemaal zo in elkaar zit als ik graag wilde ga ik voor nummer 3 toch nog een paar kleine wijzigingen aanbrengen.


De onderste foto's zijn de voorkant onder de flap en de achterkant van de tas. De tas sluit bovenop met een rits en binnenin zit nog een klein vakje met een rits voor een sleutelbos of mobieltje. De tas is groot genoeg voor een multomap.

donderdag 13 september 2012

Tas met klep en rits

Al tijden wil ik graag een tas maken met een klep en een rits. Model messenger bag waar een multomap in kan maar die ook gemakkelijk in een maat kleiner te maken is.

Ik heb het hele internet afgezocht en uiteraard zijn er een heleboel patronen te vinden met ritsen en kleppen maar de juiste zat er niet bij. Dus ben ik zelf gaan meten en tekenen en knippen en weggooien en nog een keer meten en knippen en toen naaien.

Tas 1 naar model Rosa is nu af en ik ben zeer tevreden. Uiteraard zijn er genoeg verbeterpunten aan te wijzen maar voor een 1e versie is deze erg goed gelukt.

Nu op naar model 2

De klep zit in een naad in het achterpand vast. Dat wilde ik zo graag en daar kon ik geen geschikt patroon van vinden. Meestal komt de klep tussen de buiten- en voeringstof vandaan maar dat kan niet als daar al een rits zit. Vandaar het vele gepuzzel.

De zilveren lak (nepleer) stof heb ik maanden geleden bij Kleurenmix gekocht. Helaas heeft Lilian deze niet meer in de winkel want het is superstof. Niet om te naaien maar het voelt heerlijk soepel en glad aan. De graffiti lap komt van iemand van Sancho en mocht ik meenemen op een stoffenruil avond. Jajeri vindt de stof helemaal geweldig, ze zijn op school ook net met graffiti letters bezig. Er zit erg veel stretch in, de stof is stevig en rafelt niet. Ideaal voor het maken van tassen. Door de versteviging merk je niet veel meer van de stretch maar bij het naaien is het erg prettig.

Echt mooi zitten de zijnaden van de bovenkant nog niet maar dat zal bij een volgende versie ongetwijfeld beter zijn.