zaterdag 25 mei 2013

Sleutelhangers voor de stichting 'Jarige Job'

De borduurwinkel De Marlotte organiseert ieder jaar een wedstrijd om iets te borduren (of op een andere manier te maken) voor een goed doel. Dit jaar moeten er sleutelhangers voor de Stichting Jarige Job gemaakt worden.

De Stichting Jarige Job zet zich in voor kinderen die wegens geldgebrek hun verjaardag niet kunnen vieren. Ze kunnen niet trakteren op school en krijgen geen kadootjes. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox gevuld met versiering, traktaties voor op school en wat lekkers voor de visite. En natuurlijk een mooi kado.

Hopelijk kunnen er een paar kinderen blij gemaakt worden met mijn bijdrage.




maandag 20 mei 2013

Kadootjes

Er worden hier heel wat kadootjes weggegeven de laatste tijd, we hebben veel verjaardagen in mei.

Als eerste heb ik voor een vriendin een tablet zitzak gemaakt. Echt een leuk projectje om te doen. Tegenwoordig hebben zoveel mensen een tablet maar een zitzak daarvoor hebben de meesten nog niet. Het patroon is een freebook van Farbenmix voor een telefoon zitzak en die heb ik vergroot naar een tablet formaat. De zitzak is gevuld met kleine piepschuim balletjes.

En gister vierden we de 3e verjaardag van ons neefje Mink. Uiteraard kreeg hij een mooie dino maar ik had weer eens een shirt gemaakt. "Oh, een kleer" zei Mink toen hij het pakje opende.


Dit shirt is van het patroon Fohr. Ik heb dezelfde maat (98/104) gebruikt als vorig jaar, toen was het shirt echt wel te groot.


woensdag 15 mei 2013

Drie shirts voor Jajeri

Een tijdje geleden heb ik 3 shirts gemaakt voor Jajeri. Nog altijd gebruik ik hiervoor het Antonia patroon maar ik merk dat ik er nu wel erg op uitgekeken ben. Mag ook wel, misschien heb ik dit shirt al wel 50 keer gemaakt.


Dit vrolijke stofje heb ik een tijdje geleden bij Karteris gekocht. Het is een beetje flubberig maar wel heerlijk zacht. Van mijn buurvrouwe had ik een 'rommelzakje' vol hotfix steentjes gehad. Oftewel een zakje met vanalles door elkaar. Dus nu zit er voor op het shirt een hart van glimmende steentjes en op de mouw een velours strijk applicatie met glimmertjes. Ik zie dat door het wassen er al 1 is afgevallen. Gelukkig heb ik er nog een heel aantal.


De 2e is gemaakt van een schattig stofje van Willie. Zelf had ik nog een stukje roze / rood gestreepte tricot liggen en dit vormt een mooie combi. De beide borduurtjes komen uit een zomerjas die ik vorig jaar voor Jajeri heb gemaakt. Ze heeft die jas 1 keer aangehad en het zag er niet uit. Heel jammer maar ik heb de borduurtjes eraf geknipt en de jas in de kliko gegooid.


Dit stofje is al ruim een jaar geleden door Jajeri zelf uitgezocht. Hele dunne tricot met mooie bloemen. De poes komt uit een oude trui en heeft al eens op een door mij gemaakt shirt gezeten. Jajeri vindt hem zo mooi dat hij best nog een ronde mee kan.

Voorlopig maak ik geen shirts met lange mouwen meer maar qua weer kan ze deze nu juist prima aan.

zondag 12 mei 2013

zitzak en een 'altijd bij je' tasje

Vandaag was mijn moeder jarig en natuurlijk kreeg zij door mij gemaakte kadootjes.

Allereerst een zitzak voor haar tablet met de vrolijke vogelborduurtjes uit de serie Piepmatz.

En een handig tasje om altijd bij je te hebben. Het patroon is recept 10 uit het boek Zo Geknipt. Opgevouwen is het een klein pakketje wat in iedere tas past en uitgevouwen kun je er heel wat boodschappen in kwijt. Tijdens het maken van dit tasje werd ik zo verliefd op de stoffencombi dat ik er meteen het rokje voor Jajeri bij maakte (en wat zij meteen vandaag naar de verjaardag van oma aan kon natuurlijk).
 Het schaapje komt uit de serie Little Bo Beep van Huups. Ook al zo'n gouwe ouwe. Jaren geleden heb ik eens voor mijn moeder een hele set van kussens en mandjes voor op haar slaapkamer gemaakt met deze schaapjes.

Jajeri mocht natuurlijk vandaag haar nieuwe rokje aan. Het staat haar geweldig.

zaterdag 11 mei 2013

Rokjes

Wow, wat een tijd geleden dat ik iets op mijn blog geschreven heb. Schandalig. Gelukkig heb ik in de tussentijd wel een aantal dingen gemaakt, ze staan alleen niet op de foto. Verschillende tassen, zitzakken voor een tablet, shirts voor Jajeri, shirts voor mijzelf en een zomerjas voor mezelf zijn er de afgelopen tijd gemaakt.

Om te beginnen foto's van 2 heel eenvoudige rokjes voor mijn beide dochters. Ik had het geluk dat ik een groot deel van de stoffenvoorraad van Willie kreeg. Samen met Quinty ben ik daar eens goed mee gaan zitten want alles bewaren dat lukt me niet. Mijn stoffenkast zit al meer dan vol dus er moest ernstig gesorteerd worden. Op de school van Jajeri waren ze op dat moment met een modeproject bezig dus de restanten stof werden daar met open armen ontvangen.

Quinty haalde er meteen een leuke tricot uit. Mam hier wil ik wel een rokje van zei ze. Nu wil Quinty niet meer zo vaak dat ik iets voor haar maak dus hetzelfde weekend heb ik er een rokje van gemaakt. Het patroon komt uit het boek Allemaal rokjes van Mme Zsazsa maar het is zo eenvoudig dat het ook zonder patroon gemaakt zou kunnen worden.


Gisteravond heb ik een rokje voor Jajeri gemaakt. Eigenlijk heb ik hier voor hetzelfde patroon gemaakt al is dat gaandeweg weer veranderd. Voor Jajeri mag ik me nog wat meer uitleven met bandjes en versiersels. Het grijze lapje met de fuchsia bloemen (katoen) en de boordstof komen ook uit de voorraad van Willie. Het stipje had ik zelf nog liggen en is exact dezelfde kleur.

Bij deze neem ik me stellig voor om weer regelmatig foto's te plaatsen. Nu hoef ik me alleen nog maar aan mijn voornemen te houden.