vrijdag 7 januari 2011

Ik maakte deze taart ook ...

De mama van Liv noemt zichzelf een kook-drie. Daar voel ik mij meteen bij op mijn gemak. Ook van mij mag je geen culinaire hoogstandjes verwachten maar een echte nul in de keuken ben ik nu toch ook weer niet.

Dus toen ik het recept van een taart op haar blog zag staan die zij met veel succes gemaakt gaf mij dat meteen goede moed om hem ook voor mijn verjaardag te maken.


De taart is heerlijk. Echter wel zo zwaar dat zoon en de ene dochter na een half stukje hun bordje terzijde schoven. De andere dochter at wel met smaak alles op.

Na het maken van de taart vind ik overigens dat de mama van Liv zichzelf zeker mag upgraden van een kook-drie naar een kook-vier. Deze taart is niet echt heel moeilijk maar er zijn veel makkelijkere recepten te vinden. Bovenal moet je voor deze taart kunnen plannen omdat hij minstens 4 uur in de koelkast moet opstijven. Dus om half 12 pas beginnen en om 3 uur de taart willen nuttigen is eigenlijk net te krap. De taart is echt lekkerder nadat hij langere tijd in de koelkast heeft gestaan. Gelukkig is er nog genoeg over zodat alle stadia van opstijven geproefd kunnen worden.

5 opmerkingen:

 1. MmmMM... Hij ziet er heerlijk uit!
  En ik ben ook een kok nul komma nul, dus misschien kan ik 'm ook wel maken!
  Enne, fijne verjaardag????
  groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een échte kookvier had je vast gewaarschuwd wat die timing betreft, hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat een heerlijk taartje lijkt me dit. Wat zou ik hier graag een stuk van proeven, mmmmmmmmmm, maar ja net als vele andere ben in 1 jan weer begonnen met die eeuwig durende lijn.

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er lekker uit! Krijg spontaan zin in taart :)
  Ishet een kwarktaart?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette