donderdag 13 september 2012

Tas met klep en rits

Al tijden wil ik graag een tas maken met een klep en een rits. Model messenger bag waar een multomap in kan maar die ook gemakkelijk in een maat kleiner te maken is.

Ik heb het hele internet afgezocht en uiteraard zijn er een heleboel patronen te vinden met ritsen en kleppen maar de juiste zat er niet bij. Dus ben ik zelf gaan meten en tekenen en knippen en weggooien en nog een keer meten en knippen en toen naaien.

Tas 1 naar model Rosa is nu af en ik ben zeer tevreden. Uiteraard zijn er genoeg verbeterpunten aan te wijzen maar voor een 1e versie is deze erg goed gelukt.

Nu op naar model 2

De klep zit in een naad in het achterpand vast. Dat wilde ik zo graag en daar kon ik geen geschikt patroon van vinden. Meestal komt de klep tussen de buiten- en voeringstof vandaan maar dat kan niet als daar al een rits zit. Vandaar het vele gepuzzel.

De zilveren lak (nepleer) stof heb ik maanden geleden bij Kleurenmix gekocht. Helaas heeft Lilian deze niet meer in de winkel want het is superstof. Niet om te naaien maar het voelt heerlijk soepel en glad aan. De graffiti lap komt van iemand van Sancho en mocht ik meenemen op een stoffenruil avond. Jajeri vindt de stof helemaal geweldig, ze zijn op school ook net met graffiti letters bezig. Er zit erg veel stretch in, de stof is stevig en rafelt niet. Ideaal voor het maken van tassen. Door de versteviging merk je niet veel meer van de stretch maar bij het naaien is het erg prettig.

Echt mooi zitten de zijnaden van de bovenkant nog niet maar dat zal bij een volgende versie ongetwijfeld beter zijn.

6 opmerkingen:

  1. Wat een onzettend mooie tas, zo leuk met de tekst erop.

    Groetjes Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig gave tas. Super, die graffitistof icm het zilver.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind hem mooi geworden. Super leuke stof. je zult zien dat het steeds beter gaat, over mijn eerste tas was ik ook niet tevreden. Al doende leert men zullen we maar zeggen, maar deze ziet er al heel mooi uit! Hopelijk heb je wat aan mijn informatie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind de tas superstoer geworden. Ook de stofjes vind ik ontzettend leuk en stoer. Mooie details aan de zijkant.

    Ik ben nu bezig met mijn eerste echte tas. Tijdens een workshop naaiweekend van Sancho aan begonnen, ben nu al een héél eind en ik zit nu even te kijken hoe ik die twee kleppen vast moet zetten, want er zit ook nog een rits... dus ik ben benieuwd hoe het wordt :)

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh hij is al je werk wel meer dan waard geweest hoor, wat een mooie tas! Echt een coole blikvanger ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette