dinsdag 29 oktober 2013

Vleermuis shirt

Jajeri is dol op shirts met vleermuismouwen. Dus al lange tijd geleden had ik me voorgenomen om een Usedom voor haar te maken.
Eerst dacht ik dat ik wel zelf zo'n shirt zou kunnen tekenen dus ik had een leuk bestaand shirt van mezelf overgenomen op patroonpapier en dat vervolgens uit stof geknipt en in elkaar gezet. Hoewel ik het shirt geregeld draag is het toch niet zo heel erg mooi geworden en heb ik toch maar Usedom aangeschaft.

Jajeri draagt normaal gesproken maat 158. Ik wist dat Usedom ruim viel en dat was ook op de patroontekening te zien. Dus maat 146/152 (smalle versie) getekend en gemaakt. Wat een enorm shirt is dat zeg. Ik pas hem zelfs (ok, iets te strak maar ik kan hem aan :-).

Vooral de hals valt enorm wijd en de mouwen zijn gigantisch lang.
De boorden van de mouwen heeft ze nu omgeslagen en dan nog zijn ze aan de ruime kant. Vooral die waar de schouder zo laag hangt.
En omdat ik het niet mooi vind als zo'n jonge meid al me een heel erg afgezakt shirt loopt heb ik er een extra bandje ingezet. Dan lijkt het net of ze er een hemd onder draagt.

Eigenlijk had dat bandje dan effen grijs moeten zijn maar ik had net het laatste flintertje opgemaakt voor het boordje. Gelukkig vindt Jajeri het zo ook mooi en het stofje is super zacht en zit dus heerlijk.
De stof is een batik tricot en komt van Kleurenmix.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette