dinsdag 1 september 2015

Verjaardagsjurk

In augustus werd mijn kleine nichtje 2 jaar. Al maanden van te voren begon ik na te denken over een patroon voor een verjaardagsjurk. Maar het is best moeilijk om in deze maat iets te vinden dat geschikt is. Ik wilde graag een beetje 'over the top' jurk maken met veel kleurtjes.

Uiteindelijk kocht ik een hele mooie gekleurde tricot met een schitterende print. En een stukje borg tricot erbij voor een jasje. Maar een tricot jurkje vond ik niet geschikt als verjaardagsjurk dus die lap ligt nog op mijn werktafel te wachten.

Toen vond ik in een oude Knippie Baby (zomer 2006) een patroon. Ik weet dat de Knip patronen over het algemeen groot uitvallen dus op een geschikt moment hebben we de kleine meid opgemeten zonder dat de moeder het merkte. En kon ik het patroon aanpassen.

De jurk is maat 80 en op middenvoor en middenachter heb ik wat weggehaald. De hals heb ik ietsje uitgediept maar dat was ook omdat ik naad had aangeknipt terwijl er biaisband wordt gebruikt. In het patroon staat niets over wegknippen maar dat heb ik toch wel gedaan.
De armsgaten heb ik ook iets uitgediept. Misschien net iets teveel, je ziet haar romper er onder. Gelukkig maakt dat bij zo'n kleintje niet zo heel veel uit en dan is de jurk wel makkelijker om aan te trekken.

Toen de jurk gemaakt zodat hij klaar was wanneer ik van vakantie terug zou komen. Toen ik de kleine meid zag begon ik enorm te twijfelen. Het leek wel of ze zoveel langer was geworden in de afgelopen maand. Als de jurk nog maar past ....De jurk zit als gegoten. Ik ben heel erg tevreden over het resultaat.
En wat is het toch leuk om zo'n uitbundige jurk te maken in deze maat.
1 opmerking:

  1. Dit is al een heel oud model! Maar nog steeds heel erg leuk! Jaren geleden heb ik deze voor mijn nichtje gemaakt . Ik had het in oililystijl gemaakt. Mijn zus heeft zoveel reacties gekregen op de jurk. Metname de vraag: Waar heb je deze gekocht? Ha ha, lekker niet te koop!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette