zondag 15 november 2015

Vilten bloem en warm nestje voor onze pup

Vorige week zaterdag vond de jaarlijkse clubdag van Sancho plaats. Altijd een feest van herkenning, erkenning, nieuwe technieken, mooie spullen en gezellige mensen.
Ik mocht meedoen aan 2 workshops.

Als ochtend workshop had ik me ingeschreven voor het recyclen van jeans. Zoals vele anderen heb ik ook een enorme stapel oude jeans liggen met het idee er ooit iets mee te gaan doen maar het komt er nooit van. Nu de workshop er aan kwam moest ik voor mezelf een heel concreet idee hebben om te gaan maken. Wanneer je wat gaat googlen kom je echt enorm veel ideeën tegen. De een nog idioter dan de ander. Een kleed van verschillende jeanslapjes vind ik erg leuk maar ga ik waarschijnlijk niet gebruiken. Een tas van jeans ook niet.

Na lang denken besloot ik een binnen hoes voor mijn fietskrat te maken. Buiten tassen, boodschappen en allerlei andere spullen zitten de honden ook regelmatig bij mij op de fiets. En dat is eigenlijk best koud in de herfst en de winter. En ik mis altijd een plekje om mijn telefoon of andere kleine spullen even neer te leggen als de honden in de mand zitten.

Dus aan de slag en dat kost tijd. Je knipt niet zomaar een lap stof ter grootte van 1 zijkant, daarvoor moet eerst van alles uit elkaar geknipt en getornd worden. Nog een keer meten, dan is het net weer te klein, dus nog een lapje er tegen aan.
Gaandeweg heb ik wat veranderingen aangebracht in mijn oorspronkelijke idee en gister is de hoes in gebruik genomen toen ik met pup Lilly (hier 16 weken) naar de puppycursus ging.

Onder de onderkant zitten 2 lagen fiberfill zodat het heel zacht aan voelt. Aan de zijkanten verschillende grote en kleine zakken (er zitten 2 zakken achter de grote rits) en op de bodem aan 2 kanten lusjes om de pup aan vast te maken.

Als voering van de hoes heb ik een hele vrolijke Oilily jassen stof gebruikt. Deze is heel dun en in combinatie met de jeans dus makkelijk te gebruiken (in mijn geval heel fijn omdat mijn naaimachine het eigenlijk niet meer doet). Maar deze stof is vooral heel geschikt omdat er geen wind doorheen gaat. De honden zitten hierdoor dus 'redelijk' warm. Hopelijk is het in de zomer niet te warm maar dat zien we dan wel weer. Alleen een kleedje in de mand is dan waarschijnlijk voldoende.

Bovenaan heb ik een grote tunnel gemaakt met elastiek en zo blijft de hoes stevig zitten.
In de middag mocht ik meedoen met de workshop "het vilten van een bloem". Ontzettend leuk om te doen maar je bent er nog niet zo snel mee klaar. Eerst de droge haren op een stuk bubbeltjes plastic leggen, daarna heeeeel goed natmaken, nog een laag plastic erover en maar blijven wrijven (met zeepsop) tot alles aan elkaar zit.

Ik heb een steel gemaakt en een soort van vierkante lap. Dit samen is een bloem geworden en deze heb ik vanmorgen aan mijn zus voor haar verjaardag gegeven.

 
 
De vorm van de bloem is niet helemaal geworden wat ik in gedachten had maar voor een eerste keer ben ik toch heel tevreden.
 
Het is pas een week geleden maar ik kijk nu alweer uit naar de volgende clubdag.
 


1 opmerking:

  1. Leuk geworden! Mooie bak en mooie bloem. Geloof toch dat ik volgend jaar ga proberen ook zo'n workshop te volgen. Echt de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette