vrijdag 25 maart 2016

shirt voor een tiener

Eindelijk mocht ik weer eens iets maken voor mijn dochter van 17 jaar. Op de lapjesmarkt in Utrecht vonden we een stofje wat echt bij haar past. Een mooie blauwe gebreide stof met glitterstreepjes erdoor.

Er lag nog een oud shirt in de kast wat een super mooie pasvorm heeft maar inmiddels te klein is. Dat heb ik over de naden in stukken geknipt en op patroonpapier gelegd. Dan iets groter getekend, geknipt en in elkaar gezet. Na een hele kleine aanpassing is het een super shirt geworden.

Ik maak niet meer zo veel en eigenlijk vind ik dat jammer. Het enige dat nog onder de naaimachine vandaan komt zijn tasjes, tassen en tablet zitzakken. Dat ik nu weer eens een kledingstuk heb gemaakt vind ik super. Zelfs zo'n eenvoudig shirt als dit. En dat mijn dochter nog in door mij gemaakte kleding wil lopen zie ik ook als een groot compliment.

6 opmerkingen:

 1. Snap dat je leuk is om weer eens kleding te maken (maar tassen blijven leuk natuurlijk), en helemaal leuk als je dochter je maaksels graag draagt! Er komen er vast meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, snel maar eens met mijn dochter naar de lapjesmarkt om meer stofjes uit te zoeken.

   Verwijderen
 2. Wat een gaaf shirt! Ik denk ook dat er nog wel verzoekjes voor meer aan gaan komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een leuk shirt geworden en inderdaad een gaaf stofje.
  Ben benieuwd naar de volgende.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette