woensdag 20 februari 2008

UWYH

Use What You Have

Het 'gebruik wat je hebt' principe wordt regelmatig een tijdje in het leven geroepen van menig 'stof verzamelaarster'. Op het forum van Sancho is het een terugkerend onderwerp.
Hierbij gaat het erom dat je alleen mag gebruiken wat je al in huis hebt. En dat is een stuk moeilijker dan het lijkt wanneer je zoals ik (en vele mede zelf kleding maaksters met mij) het heerlijk vind om nieuwe stofjes te kopen en al je ideeën daarop los te laten.

Ik heb dit eens een maand volgehouden en toen besloten dat het niks voor mij is maar stiekum probeer ik me er nu toch een beetje aan te houden. Alleen niet zo streng. Als ik iets nodig heb en ook direct gebruik mag ik het best kopen. Zoals het zigzagband voor de gordijntjes en biaisband voor de slingers.

Tot nu toe gaat het aardig maar dat heeft meer met dit seizoen en mijn druk zijn met neven activiteiten te maken dan met mijn discipline om het vol te houden.
Toch probeer ik nu nog even om wat ruimte in mijn kasten te maken voor het zomerseizoen qua zelf kleding maken begint zodat ik me dan weer naar hartelust om mijn hobby 'stofjes kopen' kan storten.

2 opmerkingen:

  1. moeilijk he? Ik probeer nu ook UWYH toe te passen. Maar het valt niet mee als ik al die leuke nieuwe zomerstofjes voorbij zie komen. Ik koop inderdaad wel fournituren voor lopende projecten, maar geen nieuwe stofjes. Ik probeer dit vol te houden tot de nieuwe zomerstofjes in de uitverkoop komen, of dat ik alle zomerstofjes heb verwerkt in kleding.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had al eens eerder je blog gevonden (via Sancho, daar ben ik hannah, laatste tijd ben ik er niet heel actief) maar heb hem nu opnieuw 'ontdekt'. Wat een mooie dingen laat je toch steeds zien! Heel inspirerend.

    UWYH probeer ik het laatste jaar ook zoveel mogelijk toe te passen, soms wel moeilijk maar goed voor de portemonnee.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette