maandag 5 juli 2010

Balen, halsboord te klein

Voor mijn 2 jarige neefje maak ik kleding die hij over 2 weken aan mag naar een bruiloft. Vandaag hadden we een passessie en nu blijkt dat het shirt niet over zijn hoofd gaat. Dat ligt zeker niet aan het grote hoofd van mijn neefje maar vooral aan het weinig rekbaar zijn van de tricot. En omdat ik nogal slordig gestikt heb. Niet precies op de 1 cm zoomlijn maar ernaast.

Hoe kan ik dit nu zo mooi en zo snel mogelijk oplossen? De tijd dringt (ik ben nogal een laatste moment naaister).

1. Een heel nieuw shirt maken, dan moet ik in ieder geval eerst nieuwe off white tricot kopen.

2. De boord lostornen en er een nieuwe opzetten. Maar deze is doorgestikt met een stikkende zigzag dus dit lijkt me best lastig. De stof mag natuurlijk niet beschadigen.

3. De boord op de omslaglijn doorknippen rondom zodat hij iets naar binnen gaan krullen. Dan is het gat iets groter en de rek beter.

Optie 3 is het makkelijkste maar ... er is geen passessie meer mogelijk. En omdat het shirt op een bruiloft gedragen gaat worden moet het natuurlijk wel echt mooi worden.

Ik hoor dus graag jullie mening hierover.

6 opmerkingen:

 1. Balen!!

  Ik zou optie 2 proberen en dan aan de achterkant loshalen. Als je dan een klein beetje misgaat zit je in de boord en niet in het shirt.

  En anders zou ik een belegje maken met drukknoopjes aan de achterkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou er drukkers op de schouder in maken, dus boord open, stukje schouder open en drukkers (of klittenband) erop.

  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien nog een andere optie. 1 schoudernaad lostornen en een klein belegje maken en daarna twee drukknoopjes op het beleg van de schoudernaad. Het belegdeeltje kun je ook van katoen maken. Zo heb je wel de ruimte in de halsboord gecreëerd.

  Groetjes, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde ook al de suggestie van optie 4 doen - een belegje aan de schouder met drukknoopjes ;-)

  Prachtig leuk shirt trouwens, echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik zou gaan proberen om een schoudernaad en stukje boord open te maken en een belegje erin te maken met b.v. drukkkoopjes.(of aan de achterkant). Maar misschien gaat het 't snelst om gewoon opnieuw te beginnen. Wel een werk, en ook een beetje zonde want ik vind het een prachtig shirt.
  Succes,
  Groetjeo van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ik hoor het al, dat gaat goed komen. Wat een leuk shirt, enig met die grote krokodil. Leuk om hem er straks in te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette