maandag 16 april 2012

Communiejurk

Zaterdag kon ik hem afleveren, de communie jurk voor de dochter van een goede vriendin. Zij had een stofje uitgezocht en samen kwamen we tot een patroon. Het werd de Elodie van Farbenmix. Lekker makkelijk dacht ik nog want die heb ik al vaker gemaakt.

Als proefjurk diende de rode galajurk van Quinty, die bleek ietsje te groot maar was een mooi uitgangspunt. Eigenlijk al iets te laat ging ik met de jurk aan de slag en toen de rok in elkaar zat vond ik het te ielig voor een communiejurk. De stof was namelijk een beetje doorschijnend.

Dus een onderjurk erbij gemaakt, toevallig had ik nog genoeg super mooie witte stof liggen van de communie van de oudste dochter van mijn vriendin. Meters biaisband heb ik aangezet.

Daarna heb ik besloten om toch ook maar het lijfje te voeren, dat was anders wel erg dun in vergelijking met de rest en van een lijfje wil je al helemaal niet dat het doorschijnend is. Ook daarvoor had ik geschikte stof in mijn voorraad, wit satijn waar ik ooit een lingeriehemdje voor mezelf van had willen maken.
Het werd een beetje geklungel want de jurk zat al heel ver in elkaar en toch moest de voering er nog aan vast. Maar het is gelukt.

Kortom, ik ben er langer mee bezig geweest dan ik van te voren had bedacht maar het eindresultaat was echt heel mooi.
Ik had er de shrug uit het boek 'Sewing clothes kids love' bijgemaakt (een bolero zou ik het noemen) maar die zat echt niet mooi dus ik maak een nieuwe. Daarvoor gebruik ik de Kerstin van Farbenmix (maar dan met een afgeronde voorkant zonder sluiting).
En natuurlijk zit er een klein tasje bij en voor de beide oma's een zakdoekenhoesje van de stof van de jurk.

Helaas ben ik in alle drukte vergeten foto's te maken. En bij het passen was ik zo opgelucht dat de jurk zo mooi paste dat ik ook nergens aan gedacht heb. Misschien komt er nog wel een foto van de communie waarop het geheel goed te zien is.

Gister een heerlijke rustdag gehad en nu verder met de volgende bestellingen :-). Leuk.

4 opmerkingen:

 1. Het is een pracht van een communiejurkje geworden. Daar gaan inderdaad wel méters biaisband in.

  Leuk dat je er ook een tasje en voor de beide oma's een zakdoekenhoesje.

  Fijne dag, groetjes Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie jurk! Elodie blijft supermooi.. helemaal in wit!

  Je bent lekker druk.. allemaal mooie dingetjes..

  Groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige jurk, ziet ern schitterend uit!
  Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette