zaterdag 12 mei 2012

Een tas voor mijn moeder

Mijn moeder is vandaag jarig. Enkele weken geleden kocht zij een nieuwe blauwe jas en daar had ze nog geen goede tas bij. Het is een heel aparte kleur blauw dus een blauwe tas moest het niet worden. Op de markt vonden Quinty en ik een hele mooie gordijnstof met allerlei neutrale kleuren met vogels en vlinders. We waren er allebei meteen van overtuigd dat dit de juiste stof voor de tas was.

En dus aan de slag.De stof is zo anders dan waar ik gewoonlijk mee werk, wat een leuke uitdaging! Versiering had de tas niet nodig dus daarom heb ik aan de voorkant wat knoopjes, kraaltjes en bedeltjes genaaid. Tussendoor zitten wat glinster studs. Om toch een versiering te kunnen maken heb ik een bloem op de binnenkant van de flap gezet. Die zie je tenslotte ook regelmatig.

Het patroon van de tas is de Lievelingstas van Farbenmix. Voor mij gaat die naam zeker op, dit is al het 5e exemplaar dat ik gemaakt heb. En zeker niet de laatste.

Uiteraard een bijpassend make-up tasje erbij. En een leuke 'uilenschoonheid'. Die past qua kleur niet echt bij de tas maar leuk is ie wel.


Tijdens een heerlijk etentje vanavond mochten we de kadootjes geven en ze vielen allemaal enorm in de smaak. Wat een heerlijke hobby heb ik toch!

4 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je moeders verjaardag. Wat een pracht van een tas heb je gemaakt. Inderdaad prachtige stof!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi geworden,zeker door de bijzondere stof en afwerking! Wat zal je moeder hier blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, Ik ben heel blij met je prachtige tas en ik ga er mee pronken, reken maar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je die schitterend gemaakt en de stof vind ik wel heel erg leuk. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette