zaterdag 15 juni 2013

Zakingang van ABC 149

Op het Sancho forum is een nieuw project gestart. Het heet Sancho Patroon Evaluatie. Iedere maand mogen 3 clubleden een patroon testen en daar een review over schrijven.
Meteen bij de 1e keer werd ik ingeloot en mocht ik meedoen. Heel blij was ik toen ik merkte dat het te maken patroon Abacadabra 149 was omdat ik al een paar keer op het punt had gestaan om dit patroon aan te schaffen.

Het patroon betreft een wijde 'harem' broek met een shirt erbij. Jajeri draagt heel erg graag dergelijke broeken dus dat komt mooi uit.

Allereerst ben ik de broek aan het maken. Nu heb ik best wat naai ervaring maar toch ben ik een hele avond bezig geweest met het inzetten van de zakken. Keer op keer doorgelezen en toen 'maar gewoon' begonnen. Dat werkt meestal het beste. Na een hele tijd even aan de kant gelegd en ineens 's avonds laat, toen ik de hond aan het uitlaten was, viel het kwartje. De moeilijkheid bij het maken van deze zak ik namelijk dat je van te voren niet weet hoe hij er uit moet komen te zien. Daar is nou net geen plaatje van.De zakken in mijn broek zitten er inmiddels in. Als toevoeging heb ik wel de achterkant verstevigd omdat je in de stof moet gaan knippen. Ter verduidelijking voor de anderen heb ik een foto gemaakt van 1 van de zakken. Echt netjes is het niet geworden maar dat maakt gelukkig bij een dergelijke slobber broek niet zo veel uit. Het gaat hier even om het idee.

Succes ermee allemaal. Het zal nog wel even een weekje duren voor er foto's van het hele setje te zien zijn, eerst even een drukke week. De bedoeling van dit project is wel dat het in juni gemaakt moet worden maar de tuniek is ook al geknipt en die zal wel snel in elkaar zitten (hoop ik :-)).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette