dinsdag 15 april 2014

Heerlijk comfortabele jurk

Ik ben zo lekker op dreef deze week. Behalve de sneeuwwitje jurk heb ik ook een jurk voor mezelf gemaakt. En een shirt en een vest maar daar heb ik nog geen foto's van.
Deze jurk komt uit de Knipmode. Die van november 2010. Al jaren maak ik alleen maar Farbenmix patronen en daar word je lui van met die uitgebreide beschrijvingen.

Het stofje lag al een tijdje in de kast maar lachte me iedere keer toe als de kast open ging. En nu hangt hij heerlijk in de kledingkast de boel op te vrolijken.

Het is een model wat mij over het algemeen goed staat. Wat strakker van boven en wat wijder van onder. Op zich doet de jurk zo niet echt recht aan mijn figuur, de kinderen noemen het zelfs een hobbezak. Maar ik vind hem leuk en hij zit zo lekker. De binnenkant is namelijk gemaakt van een super zachte tricot.Ik heb wel het een en ander veranderd aan het patroon en dat ging niet helemaal goed. Als ik dan zo aan het stuntelen ben kan ik me gewoon niet voorstellen dat ik al sinds mijn 15e aan het naaien ben.
Ik wilde de jurk 5 cm korter hebben dan het patroon aan geeft. Maar omdat het een ballon model is kon ik niet gewoon 5 cm van de onderkant halen. Ach, misschien ook wel maar ik had geen idee hoe de jurk in elkaar zat. Dus heb ik van de voorkant, de achterkant en het extra voorpand steeds ergens in het midden 5 cm weggehaald. Alleen deed ik dat niet slim en viel bijvoorbeeld de taille niet meer goed op elkaar en is de dubbele voorkant nu wat lager ingezet dan de bedoeling was.

In het achterpand heb ik uit de losse hand 2 coupe naden toegevoegd en ook vanuit het armsgat richting de borst. Daar zat duidelijk wat stof te veel. Eigenlijk wist ik wel dat de patronen uit de Knip over het algemeen groot uitvallen maar kleiner dan een maat 38 durfde ik toch niet te nemen. Volgende keer wel doen dus. En niet uit gaan van de maattabel want dan had ik qua heupomvang volgens mij wel een maat 42 moeten nemen.

De mouwen horen lang te zijn. Maar ik had daar net niet genoeg stof voor en dus heb ik de mouwen iets korter gemaakt. Op zich een vreemde combi omdat de jurk vrij warm is. Er zit een onderjurk in van grijze tricot waar de ballonrok aan vast gemaakt is. Deels blote armen is eigenlijk te koud voor me maar het staat wel wat vlotter dan lange mouwen.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind m leuk. De figuurnaden achter zijn een goed idee, ik vind het daar heel figuurvriendelijk. En voor vind ik m ook tof eigenlijk, leuk met die extra laag met zakken als ik het goed zie? Ik vind m absoluut niet onflatteus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke jurk en zo zie je helemaal niet dat je er zo mee aan het stoeien bent geweest! plezier met dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is niet te zien dat je aan het stoeien bent geweest... waarschijnlijk omdat je al vanaf je 15e aan het naaien bent, dan komt je altijd tot de juiste oplossing :D

  Die figuurnaden vind ik een goed idee in het achterpand, zo komt je figuur goed tot zijn recht. Het lijkt me een jurkje die héérlijk zit :D Mooi stofje heb je gebruikt.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ervan! Staat je ook goed en er is niets te zien van deze 'lokale' verbouwing! Goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is leuk! Ik vind hem je ook superleuk staan! Ik houd ook wel van dat soort modelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette