zondag 27 augustus 2017

Burda 7828, King Louie jurk

Mijn lievelingspatroon

Dat is een hele tijd geleden dat ik hier iets heb geschreven. Ik heb ook weinig gemaakt in de tussentijd. Ik ben weer gaan werken en dat kost toch best een hoop tijd :-).

Maar nu een kleine inhaalslag. Vorig jaar maakte ik mijn eerste burda 7828 jurk en ik was meteen om. Dat patroon past bij mij. Ik heb al 4 gekochte jurken van King Louie in dit zelfde model en er dus nu ook nog 3 bijgemaakt. En een shirt.

Eigenlijk hou ik daar niet van, dan heb ik toch steeds een beetje het idee dat ik continu in dezelfde jurk loop maar bij gebrek aan een ander patroon dat ik goed bij mij vind passen blijf ik hier nog mee doorgaan. Er ligt alweer een nieuwe lap stof klaar.

Ik maak de jurk iets anders dan het patroon aan geeft. De dwarsnaad in het voor- en achterpand laat ik vervallen. En het voorpand knip ik dubbel, daarbij gebruik ik bovendeel 2 voor beide voorpanden en deel 1 helemaal niet. Het ene voorpand knip ik wel net een paar cm korter dan het andere.Jurk 3 heb ik vorig jaar gemaakt. Met kleine kapmouwtjes. De halsafwerking hierbij is minder mooi, ik heb op de verkeerde kant stugge vlieseline gestreken en de stof naar binnen gevouwen. Maar zolang ik recht op sta en zit, zit het eigenlijk prima. De stof komt van de lapjesmarkt in Utrecht. Met effen gele stof erbij van Stoffenfeest.

Toen maakte ik jurk 2 van een leuke vogeltjesstof van Mamarieke en bijpassend elastisch band. En het shirt van een lapje dat ik van een lieve Sancho-dame heb overgenomen.

Vorige week heb ik jurk 1 gemaakt. Als variatie heb ik in 1 zijnaad wat rimpels gemaakt maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het kleedt niet zo mooi af. Ik heb hiervoor deze handleiding gevolgd.
Ik ga nog eens puzzelen of ik dat een beetje kan verhelpen. Het blauwe elastische pipingband kleurt er heel mooi bij maar ik had het ietsje meer moeten uitrekken, nu wijkt de hals een klein beetje. Ik word er wel steeds handiger in om het erop te zetten.

1 opmerking:

  1. Wat een toffe king louie garderobe! De stoffen alleen al maken het jurkje telkens anders, door ook het patroon steeds aan te passen heb je toch 4 verschillende unieke kledingstukken! Heerlijk he, zo'n model dat t altijd goed doet! Is ook altijd fijn als er geen inspiratie is maar wel naaizin en stof 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette