dinsdag 21 oktober 2008

Spongebob

Als ik iets vreselijk vind is het wel Spongebob Squarepants. Maar ik had gewoon geen keus. Romek wilde alleen maar iets op zijn broek geborduurd hebben als het Spongebob was en dus ging ik voor de bijl.

Het was heerlijk om weer eens lekker met stofjes, kleurtjes en de machines aan de gang te zijn maar het ging best moeizaam. Mijn duim protesteert hevig. Deels zie ik dat maar als goede fysio oefening en voor de rest moet ik op zoek naar een betere werkwijze voor mezelf.

Dat betekent vooral minder spelden gaan gebruiken. En het liefst ook niet meer knippen. Hoe dat verder gaat schrijf ik een volgende keer wel.


Voor Romek heb ik Mika gemaakt. Helemaal volgens patroon (maat 122/128), ik heb alleen de onderste zoomstrook 4 cm langer gemaakt. Romek groeit enorm in de lengte en nauwelijks in de breedte.

De borduurtjes komen van "help mijn moeder borduurt". O,ja de broek is donker grijs en totaal niet bruin. Waarom dat wel zo op 2 van de foto's overkomt weet ik niet.
De stof komt van Giraffa en is thermo cotton. Heerlijke stof om mee te werken.

Bijna alle naden zijn doorgestikt met siergaren. Het eindresultaat vind ik mooi maar het is vreselijk om te doen. Ik werd hierbij geinspireerd door Willie die deze broek zo mooi had doorgestikt.

Het volgende project wordt een shirt bij deze broek. Maar eerst zijn er nog wat administratieve klussen die afgemaakt moeten worden.

2 opmerkingen:

  1. Dat is een mijlpaal. Het grote naaiwerk van je is weer aangevangen, gefeliciteerd. Het zal je een goed gevoel geven. Mooie broek direct weer, heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hee, gelijk zoveel doorstikken - het ziet er keurig uit en Spongebob staat er mooi op ;-)

    Sterkte met de verdere revalidatie en goed om te zien dat je alweer zo'n mooie broek kunt maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette