zondag 5 juli 2009

Meer bloemetjes

Van naaien komt niks meer (hoewel ik nog plannen genoeg heb), ik heb me helemaal gestort op het haken. Hierbij de 1e bloemetjes. Volgens een aantal verschillende patronen. De turquoise bovenaan in het midden en de 2 roze bloemetjes aan de rechterkant zijn van een eigen bedacht patroon. Hoewel ik liever een iets kleiner bloemetje wil maken is het patroon van de roze bloemetjes wel hetgeen ik nu voorlopig ga gebruiken.

Mijn struikelpunt is de 2e toer. Een ring van lossen maken lukt uiteraard wel. Daarna moet die ring voorzien worden van een heel aantal vasten of stokjes. Maar als mijn ring vol is moet ik meestal nog zo'n 6 steken en dat wordt trekken en proppen. En daar wordt het niet mooier van. En dat betekent dat ik ook al heel veel hele en halve bloemetjes weer heb uitgehaald.


Oefening baart kunst neem ik aan dus het resultaat zal steeds mooier worden.

Eigenlijk wil ik wel een 'echt' project om te haken maar ik weet niet goed wat. Een plaid is erg leuk maar dat hebben we helemaal niet nodig. Een vestje vind ik een te grote uitdaging en de meeste tasje vind ik niet mooi. Een goede reden om voorlopig eens haak blogs uit te gaan pluizen.

3 opmerkingen:

 1. Je eigen bedachte gehaakte bloemen vind ik zelf ook het mooist.

  Wat dacht je van het haken van een tas met bloemen. Voering erin en klaar. Of een jurkje voor een kleintje. Misschien is een leuke sjaal voor de herfst ook wel wat. Ideeën genoeg. De weblogs van hakers bieden vast en zeker ook nog veel moois. Succes met het zoeken.

  Groetjes, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er super leuk uit.
  Ik denk dat je de eerste ring met lossen wat losser moet haken, dan wordt het ringetje wat groter en hoef je minder te proppen.

  Grt. Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb een stola gehaakt van wit katoen (zal kijken of ik zo een foto op mijn weblog kan zetten). Daar wil ik nog witte bloement op haken. Wat dacht je van een bestaand vestje opleuken met je bloemen? En kijk anders even op mijn weblog, in de categorie haken staat een hele mooie broche (nog niet door mij gehaakt hoor) van bloemetjes... Groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette