maandag 13 december 2010

Verjaardagsketting

De juf van Jajeri's klas (groep 3, 4 en 5) vroeg om een verjaardagsketting. Een vrolijke ketting die de kinderen de hele dag om kunnen hebben zodat je de hele dag kunt zien dat ze jarig zijn. Makkelijk draagbaar en geschikt voor jongens en meisjes.

Ik moest er eerst een hele tijd over nadenken maar had natuurlijk ook een deadline omdat ik wilde dat Jajeri vandaag de ketting om zou kunnen.Uiteindelijk heb ik een vlecht gemaakt van 3 stroken van deze tricot. De uiteinden gewoon aan elkaar gestikt en om de stroken wat korte stukjes lint gestrikt (zo makkelijk als je daar een voorraadje van hebt, nogmaals bedankt Mariëtte :-)).

Uiteraard moest er een getal op hoe oud het kind geworden is. Dus op de ketting en de getallen zit een stuk klittenband. Jajeri mocht vandaag samen met een klasgenootje trakteren dus ik heb meteen 2 kettingen gemaakt. En een set 'jongens-' en 'meidengetallen'.

Eigenlijk hou ik niet zo van die benaming omdat een jongen van mij ook een getal met een bloemetje en een meisje ook wel een getal met een spin mag kiezen. Maar goed, de verdeling zal over het algemeen wel zo stereotype verlopen.

Van de stoelhoes komen vanmiddag foto's. Ik was helaas vanmorgen mijn fototoestel vergeten mee te nemen. Wij zijn 's morgens niet echt op ons best en moesten een deel van de traktatie nog in elkaar zetten en dat ging niet helemaal zoals we het in gedachten hadden. Uiteindelijk zag het er wel super gezellig uit. Jajeri wilde persé een traktatie met kerstomaatjes, leuk dat het weer eens iets anders is dan cakejes.

4 opmerkingen:

 1. Goed idee een verjaardasg ketting.Is weer eens wat anders!!En wat ziet je traktatie er heerlijk(gezond)uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zo'n verjaardagsketting met "jongens" en "meiden" getallen. Ik vind het een superidee. En de tractatie ziet er uit om te smullen!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuk idee! Ik ben zelf juf (van gr 4) en zit altijd voor iedere verjaardag van een kind weer zelf iets in elkaar te knutselen. Dis is veel makkelijker en leuker!
  Ik denk dat ik ook maar eens wat creatiefs van stof ga maken :-)

  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig zeg! En wat ben ik blij dat mijn meiden steeds bij jou kids in de klas zitten en kunnen genieten van jouw creaties. De stoelhoes is ook prachtig, snel maar eens live bewonderen!
  gr Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette