woensdag 30 maart 2011

Broek voor Romek

Met deze broek ben ik echt al maanden geleden begonnen en nu is ie eindelijk af. Wat een opluchting. Niet dat er vanalles mis ging maar ik had gewoon steeds helemaal geen zin om achter de naaimachine te gaan zitten.Romek slaapt op zolder naast mijn werkkamer. Hij vindt het reuze gezellig als ik daar 's avonds aan de slag ga. Dus toen ik al een tijdje niet meer op mijn werkkamer geweest was bestelde hij een broek. Slim mannetje!

Het patroon van deze broek is Pitt van Farbenmix. De vorige versie maakte ik in maat 122/128 en die kon niet meer over zijn billen heen aan het einde van het seizoen. Dus nu een maat groter gemaakt (134/140) maar die valt wel erg ruim. Ik had het boven en onderdeel enkele centimeters verlengd en ook dat was niet nodig en kon ik aan de onderkant er weer afhalen. Daardoor zitten de kniestukken ook niet bij zijn knieen maar net iets lager.

De broek laten liggen tot hij beter past vind ik geen optie, dan heb ik er echt geen zin meer in om het weer op te pakken en nu heb ik tenminste het voldane gevoel dat ik toch weer eens een werkstuk heb afgemaakt.

Er liggen nog verschillende rokjes en een wikkeljurkje geknipt klaar, daar ga ik nu meer verder. Maar eerst een paars project verzinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette