zondag 15 mei 2011

Jongensshirts

Mink, ons jongste neefje, wordt morgen alweer 1 jaar oud. Dus maakte ik een 1 voor aan de verjaardagsketting die grote broer Marien al eerder had ontvangen.

Als kadootje maakte ik een shirt voor hem met een olifant erop. Die komt van het Farbenmix ebook Inkognitiere. Voor Marien maakte ik al een keer de krokodil. Het is zo leuk om te maken.
Via google en flickr kreeg ik wat leuke voorbeeldfoto's van deze olifant en zag ik dat het leuk was om de oren niet helemaal vast te zetten. Zo zwiepen de bovenkantjes een beetje mee als Mink loopt.

Toen het shirtje bijna af was kwam Willie langs. Zij zag hoeveel stof er nog over was en vond eigenlijk wel dat ik dan ook nog een shirt voor Marien moest maken. Hij kreeg een dino uit dezelfde serie.

Geweldig ebook is dat met leuke ideeen. Zo zou ik zelf nooit verzinnen dat een slordig gestikte naad in een afstekende kleur rond de ogen de beesten zo goed zou staan.

Het kleine shirt is maat 98/104. Het zit lekker ruim zodat Mink er een shirt onder aan kan. En hij er de hele zomer mee kan doen.
Het grote shirt is maat 122/128. Terwijl Marien nu eigenlijk maat 104 draagt. Kennelijk is de maatvoering een beetje vreemd in de kleine maten. Ook dit shirt zit lekker ruim.
Beide zijn van het patroon Antonia waarbij ik de zijkanten recht heb gemaakt.

Achterop het olifantshirt loopt een nijlpaard met een jonkie. Die applicatie heb ik al jaren in huis. En hij past nu zo mooi op dit shirt qua vorm (precies tussen de lijnen), kleur en thema. Heerlijk hoe bepaalde dingen uit mijn voorraad zo bij elkaar komen.

Achterop het dino shirt een dino. En sterren in dezelfde kleur blauw. Bij het strijken merkte ik al dat de neus van de dino en de grote ster op de mouw niet wilden plakken. Heel irritant, ik krijg sommige applicaties niet goed vast. Toen Marien het shirt vanmiddag aan had gingen ze ook alweer los zitten. Hopelijk blijven ze na nog een keer heel heet strijken beter zitten.

Voor nu even alleen foto's van de shirts, foto's op model volgen nog.

2 opmerkingen:

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette