zondag 5 juni 2011

Een nieuwe keuken

Zo gaat dat dus. Eerst bedenk je dat de oven eigenlijk wel aan vervanging toe is (die kan alleen maar aan als alle keukenkastjes open staan) en dat een grotere koelkast met 3 opgroeiende kinderen ook wenselijk is. Nou ja, de vaatwasser dan ook maar vervangen en de keuken die we al lelijk vinden sinds we hier 9 jaar geleden kwamen wonen dan ook maar anders.

En als je dan toch bezig bent is het wel mooi om de muren van een vers likje verf te voorzien. Maar de keuken loopt bij ons door in de woonkamer dus dat moet dan ook opnieuw geverfd worden. Op onze muren zit spuitwerk, dat is verf met relief en dat vind ik niet zo mooi. De muren kunnen we dan dus wel eerst laten stucen zodat meteen alles mooi glad is.

Tja en dan is de hele kamer leeg en zie je die vertrapte, met vlekken bezaaide vloer dus als er al een keer een goed moment is om de vloer te vervangen is dat eigenlijk nu wel :-).

Zo gezegd, zo gedaan met als gevolg dat we nu al ruim 3 weken volledig zonder keuken zitten en op de bovenverdieping leven. Heel knus hoor, wat keukenkastjes in de hal bij de slaapkamers met een magnetron, electrisch pitje en koffiezetapparaat erop. Fietsen in de woonkamer zodat de koelkast, servieskast en de oven in de berging kunnen staan. Het enige nadeel is dat we ontzettend veel door het hele huis moeten lopen wanneer we willen eten. En een geschikte eettafel is er eigenlijk niet in huis.
Op dit moment zijn de muren gestuced en geverfd en ligt er een mooie nieuwe vloer in de woonkamer. Dus we kunnen de eetkamertafel weer gebruiken en 's avonds op de bank in de woonkamer tv kijken. Dinsdag wordt de nieuwe keuken geleverd en donderdag en vrijdag gemonteerd. Daarna duurt het nog zo'n 3 weken voor het keukenblad komt en moeten er nog allemaal andere zaken afgewerkt worden.

Maar het gaat de goede kant op en we genieten nu al van al het moois wat al af is. Van naaien komt weinig, al heb ik wel een aantal projecten afgerond die nog niet op de foto staan. De zomerjas van Jajeri, een broek voor Romek, een jurkje met legging voor Quinty en een haaktop voor Jajeri. Daarover snel meer.

6 opmerkingen:

 1. Hahahaha, geweldig!!! Maar wat heerlijk om alles zo in 1x aan te pakken, dan ben je er ook voorlopig weer helemaal klaar mee.

  Succes er verder mee. Komt allemaal goed.

  Liefs, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, toch wel een flinke verbouwing dan uiteindelijk. Sterkte met de afronding - hopelijk gaat het allemaal voorspoedig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar 't wordt mooi... mooi en lekker achter elkaar in één keer de hele bups!!

  Succes met de rest van de verbouwing!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet zeker dat het erg mooi gaat worden.

  Good Luck!

  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooo... zo herkenbaar, van het een in het andere vallen.
  Sterkte met het project. Het wordt vast geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfffffff wat een klus!! Maar over een poosje zit je te genieten van je
  "nieuwe" huis. Succes met de verbouwing, en "kamperen" in je eigen huis heeft ook zo zijn charmes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette