dinsdag 21 juni 2011

Een broek met een stom shirt

Vorige maand maakte ik een broek voor Romek. Naar het model Pitt van Farbenmix. De onderste strook liet ik weg zodat het een 3/4e broek is.

De vorige versie van Pitt ligt ergens in de hoek want die was echt mega groot geworden. Hopelijk past Romek die broek volgend jaar wel. Nu heb ik 122/128 gemaakt en die past mooi. Er zit elastiek in de taille dus het is wel even sjorren over de heupen (welke heupen :-)) heen maar dan blijft hij mooi zitten.
Op de kontzak zit een plaatje van een vliegtuig. Verder zit er als versiering nog een klein stukje blauw/grijs/rood band op en sierstiksels. De kniestukken zijn gewoon de verkeerde kant van de stof.

Farbenmix, waar het patroon vandaan komt, vindt dit ook een leuke broek en heeft mijn foto op hun inspiratie site geplaatst. Een leuk compliment vind ik altijd :-).
Erbij maakte ik een shirt waar ook een vliegtuig op staat. En een embleem wat ooit aan een broek van mij zat. Het lintje waar het mee vast zat heb ik in een kruis op de mouw gestikt, het paste zo mooi van kleur.

De halsboord en de zoom van de mouwen en onderkant van het shirt zijn met tricot band afgewerkt. Dat kocht ik al een jaar geleden en heb ik nog zelden gebruikt. Het is super makkelijk in het gebruik dus nu ik eenmaal over deze drempel heen ben zal ik zo door mijn voorraad heen zijn.

Maar Romek vindt het shirt stom. Hij durfde het me bijna niet te zeggen omdat hij me niet wilde kwetsen. Maar hij vindt de stof stom. Een middag heeft hij het shirt aangehad terwijl Mink zijn shirt van dezelfde stof aan had. En nu wil hij het niet meer aan. Terwijl het hem echt super stond. Het shirt is precies pas en dat staat Romek echt goed. Misschien dat hij het straks in de vakantie nog wel een keer aan wil. Anders laten we het een tijdje liggen tot Marien erin past.

4 opmerkingen:

 1. Wat een stoere broek!!En wat lief dat hij je niet wilde kwetsen...'t is jammer maar aan de andere kant ook weer helemaal goed dat ze een eigen smaak gaan ontwikkelen,toch?groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer soms he, een eigen smaak... ik vind het een prachtshirt en leuke combi met de broek - gelukkig dat die wel in de smaak valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind de broek helemaal geweldig!! wat een super mooie stof is dat, moeilijk te vinden ook ;-)
  Dat shirt is ook helemaal geweldig!! jammer dat hij hem stom vindt ;-) misschien bedenkt hij zich nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw.. gaaf dat je op de Farbenmix site staat ;-)
  http://www.farbenmix.de/inspiration/

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette