vrijdag 8 juli 2011

Heel veel kadootjes

De laatste week heb ik vooral kadootjes gemaakt. Ik ben dol op het geven van zelfgemaakte kadootjes en vind het tegelijkertijd toch ook altijd spannend omdat ik het bij een zelfgemaakt kadootje altijd extra belangrijk vind dat het in de smaak valt. En dat het ook goed en mooi blijft en niet na 2 keer gebruiken uit elkaar valt ofzo.

Afgelopen vrijdag was de laatste schooldag voor de kinderen. Voor de juf van Jajeri heb ik een sleutelkoord gemaakt. Helemaal volgens de uitgebreide handleiding van de Farbenmix CD. Eenvoudig te maken, zit snel in elkaar als je eenmaal alles bij de hand hebt en een super leuk resultaat. Daar komen er nog wel meer van.
Voor de invaljuf van alle kinderen en voor de beide juffen van Romek heb ik kleine portemonneetjes gemaakt.
Quinty wilde liever een gekocht kadootje geven uit de wereldwinkel. Met een mooie kaart erbij en een gelukspoppetje. Zij gaat na de zomervakantie naar de middelbare school en het was voor haar dus een extra bijzonder afscheid.

Het laatste kadootje is voor mijn schoonzus. Zij was vorige week jarig en dit weekend mochten de meiden en ik bij haar logeren. Het is een pimpicuff, oftewel een armband.

Leuk om te maken en een stuk lastiger dan ik van te voren had gedacht. Hoewel het grootste deel door de machine geborduurd wordt is de uiteindelijke afwerking erg van belang en daar lijk ik nogal wat moeite mee te hebben.

Samen met Willie heb ik een hele ochtend zitten stoeien met de drukknopen op de armband. Zogenaamde Kamsnaps. Ontzettend veel mensen zijn enorm enthousiast over deze kamsnaps en het ziet er ook zoveel makkelijker uit dan het gebruiken van de Prym tang. Daarbij zijn de kamsnaps stukken goedkoper en in heel veel verschillende kleuren te koop. Uiteindelijk bleken we gewoon iets niet goed te doen met een kapje op de tang en daarna ging het als een trein.

2 opmerkingen:

  1. Wat een produktie!!!!
    Die ritstasjes zijn altijd leuk en handig!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuke kadotjes heb je gemaakt !!
    Hier heb ik net 3 kadotjes vd juffen gemaakt (notitie boekjes ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette