zaterdag 9 juli 2011

Zomerjurkje

Een tijdje geleden heb ik een jurkje en legging voor Quinty gemaakt maar die stond nog niet op de foto. Nu wel, het is echt kleding voor dit weer met de korte mouwen en de legging eronder.

Het patroon is van Abacadabra, nummer 113 en ik heb deze ook al voor Jajeri gemaakt. De maatvoering is wat vreemd. Voor beide meiden heb ik maat 128 gemaakt terwijl ze daar echt allang uit zijn. En dan nog valt de jurk vrij wijd. Eerder geschikt als tuniek dus.

De jurk en legging zijn versierd met zilveren glitter bloemen die erop gestreken zijn. Jaren geleden al eens gekocht om ze voor mezelf te gebruiken maar hier komen ze ook heel goed van pas. Eigenlijk had ik deze stof ook voor mezelf gekocht, vorig jaar op de lapjesmarkt in Utrecht. Maar Quinty zag hem liggen en was er meteen weg van.
Het maken van de jurk vond ik 1 grote ellende. Het elastische bandje moet precies goed zitten. Niet te strak, dan gaat alles rimpelen en past het hoofd er niet doorheen. Niet te los dan gaan de boel lubberen en valt de halsnaad naar buiten. Die is eigenlijk helemaal niet afgewerkt. Gewoon naar binnen geslagen en met het bandje vastgezet. Niet echt mooi maar ik weet geen andere oplossing.

Afgelopen maandag waren we op de markt in Amsterdam en had Quinty het koud. We vonden daar een kort vestje met lange mouwen in exact de kleur van de legging en het bovenstukje. Voor maar 3 euro! Ongelooflijk die prijzen, kan nooit iets goeds achter zitten.

2 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je dochter het stofje gelijk eruit viste... prachtige tintjes.

  Jammer dat het patroon zo verwarrend is qua maat, maar het is je goed gelukt!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super mooi die stof!!!
  en ik heb ook met dat jurkje zitten prutsen toen, maar het resultaat is prachtig geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette