maandag 8 augustus 2011

Ik kan geen beslissing nemen

Zoals in het vorige bericht vermeld wil ik kussenhoesjes haken. En ook een lekkere warme deken voor op de bank. Maar ik kan geen beslissing nemen over welke granny square ik daarvoor zal gebruiken. Tijdens de vakantie heb ik een aantal proef vierkantjes gemaakt en uiteindelijk een pannenlap gehaakt. Heerlijk om dan even te weten wat ik wil en kan doen zonder steeds te hoeven nadenken over wat ik het leukste vind.
De pannenlap is een kadootje voor mijn schoonmoeder die in de vakantie jarig was. Wij logeerden in het huis bij hen en van de pannenlappen die daar aanwezig waren was het randje kapot. Dat had ik natuurlijk kunnen maken maar een nieuwe haken vind ik leuker. De avond voor haar verjaardag was deze pannenlap klaar. Hij is gehaakt met 3 kleuren katoen op naalden 3,5. De beide kleuren blauw zijn rijen stokjes. De groene tussendoor zijn vasten.
De rand om de lap heen zijn 2 rijen vasten. Deze zelfde lap heb ik ook nog in rood, oranje en geel gehaakt maar daar heb ik geen foto van gemaakt. Hopelijk vallen de lappen bij gebruik niet meteen uit elkaar en blijft het ook mooi nadat ze zijn gewassen.

Op bovenstaande foto zijn ook nieuwe bollen wol te zien die ik een paar weken geleden heb gekocht. De bovenste zijn bollen Drops Delight. Het voelt heel zacht aan, de bedoeling was om daar een kleed voor op de bank van te maken maar er zit wol in en dat lijkt me dan een beetje kriebelig.
Net als de wol op de onderste foto in het midden. Dat is Drops Fabel. Deze wilde ik combineren met de andere Drops bollen maar het past helemaal niet bij elkaar. Dus nu ben ik mooie granny rondjes aan het haken van deze bollen en zie daarna wel of het een sjaal, deken of nog iets heel anders zal worden.

1 opmerking:

  1. Ik vind de granny links onder het leukste. Maar ik snap dat het lastig kiezen is. De anderen zijn ook heel mooi. Dit is misschien ook nog een optie: http://attic24.typepad.com/weblog/summer-garden-granny-square.html
    Daar heb ik er net 49 van gemaakt.
    De pannenlap ziet er ook heel mooi uit, Handig dat lusje zo!

    Groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette