woensdag 15 februari 2012

Tasje "Walk-a-dog"

Ik heb zelf een tasje ontworpen en dit is de 1e versie ervan. De aanleiding is Max. Die woont sinds een paar weken bij een vriendin van mij. Ik wist van het bestaan van het leuke teckel sierband dus ik kon niet anders dan iets leuks maken met dit band voor Max.Dit tasje is bedoeld om te gebruiken als je gaat wandelen met de hond. Dan wil je een telefoon, de huissleutel en een poepzakje bij je hebben. En die spullen wil je niet in hetzelfde zakje doen als de brokjes en het balletje. Dus heb ik een tasje gemaakt met aan de binnenkant jassenstof omdat een balletje soms ook nat is. Dit is mooie originele oililystof, een ware schat in mijn stoffenvoorraad en ideaal spul hiervoor omdat het zo soepel, dun en toch stevig is. Voorop het tasje een los vakje voor de andere spullen die je mee neemt.

Het tasje sluit met een elastiek dat aan de binnenkant vast zit. Zo zorgt de voering er meteen voor dat het tasje aan de bovenkant mooi afgesloten is.

Uiteraard heb ik na het maken van dit tasje alweer allerlei 'verbeteringen' bedacht. Ik ga er snel nog 1 maken.

De stof is van Hilco en heb ik bij Kleurenmix gekocht. Daar komt ook het band en het Wurschtl-Wastl etiket vandaan. Ik kan zo snel niet terugvinden waar ik het teckel borduurtje vandaan heb.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee zo'n tasje.
  De teckel is hier ook erg favoriet en de bandjes en labels zijn zo leuk.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk tasje zeg.. goed idee! En wat een heerlijk beest! Ik ben opgegroeid met teckels.. super!! :)

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige hond heb je (zo'n teckel staat bij ons nog op de verlanglijst...) en wat een geweldige tas heb je gemaakt!
  Erg leuk!!!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk idee en handig lijkt me :) als ik weer douwe egberts punten heb bewaar ik ze voor jou, deze lichting is al onderweg naar een ander.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette