zaterdag 11 mei 2013

Rokjes

Wow, wat een tijd geleden dat ik iets op mijn blog geschreven heb. Schandalig. Gelukkig heb ik in de tussentijd wel een aantal dingen gemaakt, ze staan alleen niet op de foto. Verschillende tassen, zitzakken voor een tablet, shirts voor Jajeri, shirts voor mijzelf en een zomerjas voor mezelf zijn er de afgelopen tijd gemaakt.

Om te beginnen foto's van 2 heel eenvoudige rokjes voor mijn beide dochters. Ik had het geluk dat ik een groot deel van de stoffenvoorraad van Willie kreeg. Samen met Quinty ben ik daar eens goed mee gaan zitten want alles bewaren dat lukt me niet. Mijn stoffenkast zit al meer dan vol dus er moest ernstig gesorteerd worden. Op de school van Jajeri waren ze op dat moment met een modeproject bezig dus de restanten stof werden daar met open armen ontvangen.

Quinty haalde er meteen een leuke tricot uit. Mam hier wil ik wel een rokje van zei ze. Nu wil Quinty niet meer zo vaak dat ik iets voor haar maak dus hetzelfde weekend heb ik er een rokje van gemaakt. Het patroon komt uit het boek Allemaal rokjes van Mme Zsazsa maar het is zo eenvoudig dat het ook zonder patroon gemaakt zou kunnen worden.


Gisteravond heb ik een rokje voor Jajeri gemaakt. Eigenlijk heb ik hier voor hetzelfde patroon gemaakt al is dat gaandeweg weer veranderd. Voor Jajeri mag ik me nog wat meer uitleven met bandjes en versiersels. Het grijze lapje met de fuchsia bloemen (katoen) en de boordstof komen ook uit de voorraad van Willie. Het stipje had ik zelf nog liggen en is exact dezelfde kleur.

Bij deze neem ik me stellig voor om weer regelmatig foto's te plaatsen. Nu hoef ik me alleen nog maar aan mijn voornemen te houden.2 opmerkingen:

  1. Ik had je al gemist en Willy ook!
    Begrijp dat je voorlopig weer even door kunt met alle stoffen. Leuke rokjes heb je gemaakt. De eerste lekker stoer en.de tweede juist heel lief.
    Groetjes mama C

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie, stoere rokjes (en leuk weer een berichtje van je te lezen)!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette