maandag 25 april 2016

Restverwerking

Ik heb een kast vol met stoffen. En dan nog de dozen die onder mijn bureau staan. En toch zit er weinig bruikbaars bij om zo mee aan de slag te gaan. Dat zijn dan gordijnstoffen of andere lappen die alleen geschikt zijn voor het maken van tassen.
En heel veel katoentjes met schattige printjes voor het maken van toilettasjes of hoesjes of andere accessoires.
En heel veel tricot. Met heel veel kleur en motieven. Dat willen mijn dochters niet meer. Daarbij zijn het vaak lappen waar al een stuk uit is maar dan zijn ze nog te groot om weg te doen.

Dus aan de slag met wat kinderspul. Gewoon maar begonnen om eens te experimenteren met de verschillende maten en patronen.

Gisteravond heb ik een schattig jurkje gemaakt. De Whitney van Farbenmix. Wonderlijk dat ik die nooit eerder heb gemaakt want ik ben een Farbenmix fan van het 1e uur. Maar goed, ik kon er al veel over lezen dus dit is een kleine maat (86/92) die ik 10 cm verlengd heb. En toen als afwerking onderaan nog een randje tricot omdat ik dat qua kleur mooier vond.
 
 
Het mooie elastische paspelband komt bij MaMarieke vandaan. De rest komt uit mijn eigen voorraad. Heerlijk om daar weer eens uitgebreid in te snuffelen en dan zo iets moois weten te combineren. Ik hoop dat nichtje Lélou dit past. Het roze lapje is nog steeds niet op, het turquoise randje kwam uit een echte restbak en om de strook lang genoeg te krijgen zitten er hier en daar wat naadjes in. Maar het bewijst wel weer eens dat je gewoon echt niets weg moet gooien.

Dit is de Jersey-Rock van Ki-ba-doo. Een breed en kort rokje. Dit is maat 92 maar er past een taille in van 55 of 60 cm. Dus ik heb iets niet goed gedaan of het is een raar patroon.

 
Aangezien ik laatst op de markt heel veel paars paspelband gekocht heb zit dat hier ook in verwerkt. En ik heb er een bloemetjes op geborduurd met mijn nieuwe naaimachine. Van het poezenstofje heb ik vorig jaar een rokje gemaakt voor mijn oudste dochter (toen 16). Die is van de effen kleding maar dan ineens iets heel grappigs er tussendoor. Een poezenrokje dus. Ik ben heel benieuwd welk kind dit rokje past.
 
Dan een eenvoudig recht toe recht aan patroon. Dit is maat 86 maar dan wel veel langer dan bovenstaande rokje. En veel smaller. Ik had uiteindelijk zelfs voor maat 86 niet meer genoeg stof na het maken van een shirt voor mijzelf vandaar dat er een klein stukje roze bij zit. Eigenlijk juist wel weer leuk.
Dan weet ik ook meteen weer waarom ik altijd zo ontzettend lang bezig ben met iets maken. Dat schuine roze strookje heb ik 3 keer geknipt en toen was het eigenlijk nog niet helemaal goed maar dat merkte ik pas toen het al deels vast zat. Iets met niet helemaal geconcentreerd bezig zijn denk ik.
 

Ik hou nu eenmaal van wat overdaad dus een bolletjes rand kon niet ontbreken. En wederom een mooie siersteek.
 
Niet dat mijn kast nu leger is ofzo. Maar ik ben wel lekker bezig geweest :-).


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dingen heb je gemaakt!! Het randje onder de Whitney vind ik een super idee! Heb je dat gewoon weer aan gelockt, opgevouwen en doorgestikt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Corinda, locken, strijken, omvouwen en doorstikken. Als afwerking heb ik een rolzoompje op de locker gemaakt. Met op de bovengrijper borduurgaren zodat het mooi glanst. Dat past dan weer bij het glanzende paspelband.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette