woensdag 10 juni 2009

zeemeermin shirt

Twee jaar geleden maakte ik voor Romek een leuk shirt met korte mouwen. Ik had stof genoeg en heb toen gelijk 2 dezelfde shirts geknipt. Maar het is er nooit van gekomen om het 2e shirt te maken tot ik het bij het opruimen van mijn werkkamer weer tegen kwam.

Ik wilde er nu een shirt voor Jajeri van maken omdat het voor Romek inmiddels wat klein geworden was (hoewel Romek het shirt nog steeds draagt).


Ik vind het zelf wel leuk geworden. Het is een echte jongensstof maar met de zeemeermin en de blauw gebloemde boordjes is het wel een echt meidenshirt geworden. Jajeri vind het 'stom'. Ze heeft immers al eens een trui met deze zelfde zeemeermin gehad en gaat dus ECHT niet nog een keer zoiets aantrekken.

Gelukkig heeft Jajeri een lief vriendinnetje dat iets kleiner is dan zij dus nu is het shirt voor Lisa. Hopelijk toch iedereen blij.
Bij dit shirt heb ik geprobeerd van de cover functie van mijn machine gebruik te maken. Op de mouw zitten dus nu 2 stiksels naast elkaar en de hals is ietwat scheef doorgestikt. Gelukkig valt het niet heel erg op door het licht blauwe garen op de drukke stof.

Patroon: Ottobre, 2-2005, model 20
Versiering: Applicatie pakket van Farbenmix, opstrijkbaar hartje, glitters en dolfijn

1 opmerking:

  1. Wat leuk die zeemeermin. Mijn dochter is gek op zeemeerminnen. Alleen helaas voor haar heb ik geen borduurmachine, maar hij is superleuk. En dat vriendinnetje boft toch maar!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette