maandag 24 augustus 2009

De 1e schooldag

Na een heerlijke vakantie die veel te snel alweer voorbij is, zijn de kinderen vandaag weer naar school. Allemaal toch een beetje zenuwachtig voor wat het nieuwe jaar ze zal gaan brengen.

Naast genieten van het heerlijke weer ben ik deze weken ook nog wel bezig geweest. Voor we op vakantie gingen heb ik nog wat tricot dingen in elkaar gezet. Een shirt voor Quinty en een shirt voor Jajeri. En een legging met rokje er aan vast voor Jajeri. Allemaal vol met veloursmotieven die helaas nogal moeizaam opgestreken konden worden en nu ook 1 voor 1 loslaten.

Er hoort nog een pyjama bij van de streepjestricot met een schattige poes voorop maar die hebben we bij een vriendinnetje laten liggen.

De veloursmotieven komen hier vandaan. Een supershop waar je grote motieven besteld en er per motief nog een paar kleintjes bij krijgt in hetzelfde thema. Echt een aanrader.

Verder heb ik uit een hele oude burda een jurkje met spaghetti bandjes gemaakt. Het ziet er super leuk uit maar is helaas niet zo draagbaar. Quinty past de jurk nu maar ik vind haar er al iets te oud voor.

Ik vond het erg leuk om nu eens zelf biaisband te maken. Zo voor een eerste keer is het best goed gelukt.

Het make-up tasje heb ik voor de verjaardag van mijn schoonmoeder gemaakt. Het patroon komt uit het Tilda Winterwonderland boek. Achterop staan geborduurde kolibri's maar daar heb ik geen foto van.

2 opmerkingen:

  1. Dat is ook zo, jij "hebt" ook een Quinty. Wat een gezellige vakantie zo vanaf de foto's. En mooie dingen heb je gemaakt hoor. Ik zou willen dat ik wat handiger met de naaimachine was :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een pracht van een jurk! (Zonde dat Quinty m niet aan kan) Het setje is trouwens ook erg leuk. Heb je al geprobeerd om de motieven vanaf de binnenkant goed heet te strijken? Ik doe dat nog weleens als noodmaatregel (katoenstand) en ik heb weleens gehad dat het na 3x heet strijken eindelijk plakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette