dinsdag 25 augustus 2009

Gehaakte tas

De hele zomervakantie heb ik zitten haken en nog is de tas niet helemaal klaar. De onderdelen wel maar hij moet nog in elkaar gezet worden. Ik vond het erg leuk om te maken maar het was wel veel werk.

Gister heb ik tijdens het tv kijken wat haakboeken zitten doorbladeren en ben ik erachter gekomen dat mijn halve stokje eigenlijk een stokje is en mijn stokjes een zelf verzonnen nog groter stokje zijn. Voor de tas maakt dat niet uit maar ik ben er wel verbaasd over en weet niet hoe ik aan deze steken kom :-).
Quinty heeft de volgorde van de kleuren bepaald. Zij wil de tas ook graag gaan gebruiken. De banden zijn extra lang gemaakt zodat ze de tas schuin over haar schouder kan dragen.

Het enige wat ik niet zo mooi vind zijn de banden die draaien. Ik heb al weer het een en ander uitgehaald en opnieuw gehaakt maar het draaien blijft. Geen idee waar dat aan ligt.

Toen ik de bodem van de tas klaar had heb ik die voor het grootste deel weer uitgehaald. Ik was zo eigenwijs geweest om het patroon (van Attic24) aan te passen. Maar een patroon is niet voor niets een patroon en het behoefde helemaal geen aanpassing. En toen kon ik ook meteen de witte ring eruit halen want die zorgde ervoor dat de andere kleuren flets werden.

6 opmerkingen:

 1. je tas is super geworden hoor!!! ik ben ongeveer net zo ver, maar nu eenmaal thuis ben ik weer met andere dingen bezig... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 'm erg mooi en netjes geworden. En dat je stokjes eigenlijk geen stokjes zijn .... niemand die het ziet als je het niet weet. Ik denk dat dat gedraai met die banden vanzelf goed komt als het gewicht van de tas er aan hangt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een kleurrijk geheel, ook om gelukkig of vrolijk van te worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superleuke tas! Geweldig! Het werkt denk ik ook wel heel erg leuk, want je gaat van het ene kleurtje naar het andere kleurtje. Als ik het zie, kriebelen mijn handen om naar bolletjes katoen te gaan zoeken!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geworden, ben benieuwd naar 'n foto van Quinty met tas.
  Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, ik kom hier via Tante Hilde
  en wil even zeggen dat ik je tas helemaal geweldig vind! De kleuren zijn geweldig, een instant oppepper voor de korter wordende dagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette