dinsdag 29 september 2009

Een bloemen shirt

Een lekker shirt voor op een spijkerbroek. Quinty heeft het oranje stofje uit mijn voorraad gekozen maar het was maar een lapje van 50 cm. Gekocht in de tijd dat ik uit 50 cm wel een heel voor- en achterpand kon halen. Daar zijn de kinderen nu te groot voor.
Ik heb het Antonia patroon genomen en het hele voor- en achterpand getekend. Daarna met een vloeiende lijn de patronen in vlakken verdeeld. Wel zo dat de zijkanten mooi op elkaar aansluiten.
Van het blauw had ik ook nog maar weinig dus een 2e bovenkant mouw en de onderkantjes kon ik er niet meer uit halen maar dat maakt het shirt wel vrolijk. Het boordje is nu ook van de oranje stof gemaakt en had ik liever in het blauw gehad. Dat vind ik beter bij de leeftijd van Quinty passen. Maar dit is ook niet storend.

Uit de oranje tricot heb ik verschillende bloemen geknipt, op vlieseline geplakt en op de stof gestikt. Quinty vindt het shirt geweldig en het is heerlijk zacht om te dragen.

Eerst stonden hier andere foto's van Quinty die lekker gek aan het doen was. Maar die mochten niet geplaatst worden van het model. Deze zijn goedgekeurd, met moeite :-).

7 opmerkingen:

 1. Ik wou net zeggen, geen foto ?!?! Je maakt me wel heel nieuwsgierig zo!!! Hahaha.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk shirt. En mochten deze foto's wel geplaatst worden door het model? Lachen zeg dat ze de vorige foto's niet goed vond. Wat een dametjes worden hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er geweldig uit.Wat een vrolijke stof,met al die inzetstukken is het weer iets heel bijzonders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw wat is het een super shirt geworden, geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi vrolijk shirt en wat een leuke vlakverdeling, leuk idee!

  Groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie combi heeft ze uitgezocht!! Leuk die ronding erin.

  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zo met die vloeiende lijn.
  Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette