woensdag 9 september 2009

Een heleboel foto's

De afgelopen week heb ik best veel genaaid en helemaal geen foto's geplaatst.
Allereerst de kniebroek Ivy. Het is een super leuke broek geworden maar ik denk dat hij Jajeri niet zal staan. Ze draagt alle broeken en rokken op haar heupen en dan hangt het kruis zo laag. Ik zal daar toch eens wat meer rekening mee moeten houden. Verder lijkt hij niet lekker te zitten in haar knieholtes maar ze wilde niet echt passen dus dat zie ik nog wel als ze de broek een keer echt aan doet.
Dit is een knoopvestje naar het patroon Kerstin. Een leuk vestje maar geen succesnummer wat mij betreft. Ik krijg de uiteindes niet mooi en omdat je de binnenkant hiervan blijft zien kan het vestje op deze manier niet gedragen worden. Ik moet nog even kijken hoe ik het oplos. De slierten voeren misschien. Of afknippen en er een knoop of drukker opzetten.

Dit tasje lag al zeker een jaar geknipt klaar en heb ik nu pas in elkaar gezet. Het is de kleine en zeer veranderde uitvoering van de Umhangetasche van Farbenmix. Ik ben zo dol op deze stofjes (ik had hem destijds in 5 verschillende kleuren, zie hier) en heb me er nu eindelijk toe kunnen zetten om zelfs de laatste stukjes op te maken. Het is een rokje voor Jajeri. De voor- en achterkant zijn hetzelfde.
Als patroon heb ik 4 banen van de onderrok van Insa gebruikt in maat 110/116. Een rechte tailleband erop en klaar. De rok zal qua lengte wel goed zijn omdat Jajeri hem zo laag draagt. Een shirt erbij is het volgende project. Het patroon van de poes komt uit de serie Elfenland. Ik heb er een los roosje op gezet.


En als laatste een tas voor mezelf. Deze lag ook al heel lang geknipt, geborduurd en half in elkaar te wachten op de finishing touch. Ik vind de borduurtjes te ielig maar kan niks verzinnen om dat te verhelpen. Aan de binnenkant een handig vakje en een clip om bijvoorbeeld je sleutels aan vast te maken.
Ook hier heb ik het Umhangetasche patroon voor gebruikt. De borduurtjes komen uit de ornamenten serie.

3 opmerkingen:

 1. Wat heb je een boel gemaakt. Het ziet er allemaal goed, jammer dat jij niet in alle opzichten tevreden bent. Ik wil altijd nog eens een knoopvestje maken met dubbele voorpanden. Dan ben je van het afwerkingsprobleem verlost maar dan moet wel geneog stof hebben natuurlijk. Krijg dit vestje niet mooi met een (bias)bandje erlangs?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zohé, wat veel gemaakt zeg! En allemaal erg leuk. Jammer van die broek, wellicht valt het nog mee als ze 'ns wil passen. De tassen zijn ook erg leuk. Misschien zouden de borduurtjes in 'n stevigere kleur op je tas meer opvallen? Maar ja, daar heb je nu niets meer aan.
  Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Josette,

  Wat een prachtige herfstcombi! Mooie kleuren en borduurtjes. Ik heb zelf bij de uiteinden van de knoopvestjes het laatste stukje recht afgeknipt, zodat er een soort recht kantje aan komt. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel? Ze staan in mijn blog en daar kun je het wel op zien wat ik bedoel ;-). Het zou heel jammer zijn als je het vestje nu niet laat dragen! Hij is zo leuk erbij.

  De tassen zijn super en de Insa blijft ook mijn topper!
  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette