maandag 17 september 2007

Venice in vele kleuren ...

De vorige Venice is mij zo goed bevallen dat ik er voor de winter ook 1 wilde maken. Bij de stoffenkraam 5 verschillende prachtige Stenzo babyribjes besteld. Vier met uitbundige bloemen (er waren 6 verschillende kleuren dus ik heb me nog ingehouden) en 1 roze met donkere stippen.

Toen de stof geleverd werd bleek 1 bloemen stofje te ontbreken en bleek ineens dat Quinty niet van kleine stipjes houdt. Dan begint de stoffenjacht want we vonden beide dat de rok toch echt uit 5 verschillende stoffen moest bestaan. Gelukkig leverde de stoffenkraam nog snel 1 ontbrekend bloemetje en lag er op de markt in Zeist nog net 1 ontbrekende kleur dus ik kon aan de slag.


Quinty heeft de volgorde bedacht. Ze wilde geen labeltje in de rok die de achterkant aan duidt omdat ze nog niet weet hoe ze de rok wil dragen. Net zoals de vorige Venice met de middenvoor naad aan de zijkant of juist wel middenvoor en welke kleurencombi dan voor mag. Bij deze rok kan ze gelukkig volop varieren.
Toen kwam het versieren van de rok. Ik had een schitterend hert geborduurd maar dat vond Quinty geen gezicht. Een hert hoort toch niet op een bloemenrok, dat heeft niks met elkaar te maken. Toen heb ik een grote vlinder gemaakt en hierbij een stippen stofje gebruikt (stom natuurlijk van mij) en dat kon ook niet. Drie maal is scheepsrecht en deze laatste vlinder heb ik er maar meteen op vastgezet zonder hem aan Quinty te laten zien.


Nu nog een shirt erbij maken.

3 opmerkingen:

 1. wauw, wat een prachtige rok!!!! daar kan je alle kanten mee op....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo!
  Wat een mooie rok, dat zal ik Nienke laten zien, haar zomer Venice draagt ze ook graag, dus een winterversie is een goed idee!

  Vrolijke groet, Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net alles weer gelezen en bewonderd. Mooie rok hoor en de broek en de tas, enig allemaal, knap hoor.Gisteren bij Witties werd door Quinty kleding die jij zou kunnen maken niet gepast."Alleen dingen die mama niet maakt"zei ze.Bij het nieuwe vestje zou een rok met turquoise motieven wel passen.Kleuren voor je werkkamer lijkt mij leuk in Caribische stijl,dus meerdere pasteltinten die je om en om laat terug komen, lekker vrolijk en gezellig.Liefs, mama.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette