zaterdag 10 juli 2010

Jongenskleding

Het maken van jongenskleding is vele malen moeilijker dan het maken van meisjeskleding. Tijdschriften voor zelf kleding maken staan altijd vol met meidenpatronen en hier en daar staat er een jongenspatroon tussendoor.

En het kopen van stof voor jongens is nog veel moeilijker. Nog niet eens 1 % van het stoffenaanbod is voor jongens, zelfs effen stoffen die hiervoor geschikt zijn zijn moeilijk te vinden. Ik wil graag stofjes combineren en probeer er zo met behulp van borduurpatronen, bandjes en opstrijk motieven (die er allemaal ook vooral voor meiden zijn) toch iets bijzonders van te maken. De stof voor de broekjes is een combi tussen spijker en linnen. Er zitten wat witte stukje (dikker draad) tussendoor. Dat maakt deze stof toch net iets sjieker dan gewone spijkerstof en dus ook wel geschikt voor een bruiloft.

Als ik dan een leuke jongensset gemaakt heb ben ik toch wel extra trots. En de afgelopen tijd heb ik zelfs 3 leuke sets voor jongens gemaakt.

Binnenkort gaat de tante van mijn beide neefjes trouwen. Marien mag dan onderstaande kleding aan. Broek Mika in maat 98/104. Zonder de onderste zoomrand past hij perfect. Met borduurtjes uit de Safari en Dschungletieren reeks die vroeger bij Farbenmix te koop waren.

Het shirt is volgens het patroon Antonia. Maar dan rechter gemaakt zodat het draagbaar is voor een jongen. En ik heb het patroon verknipt en een strook in een andere kleur onder de armen gezet. Zo is het toch weer een heel ander shirt.

Marien heeft nog niet gepast maar ik ga er toch van uit dat hij het shirt dit keer wel over zijn hoofd krijgt.De krokodil is van tricot en komt uit het ebook InkognieTiere. De staart van de krokodil loopt door op zijn rug. Dat is op de overzichtsfoto wel te zien.

Marien is nu al dol op deze set. Krokodillen zijn zijn lievelingsdieren.

Voor Mink van 2 maanden gebruikte ik de patronen uit de Zwergencollectie. Het shirtje in maat 50/56 kon niet over zijn hoofd (bij zo'n kleintje wil je er ook niet al te veel kracht op zetten) dus deze is in maat 62/68. Nu maar hopen dat het op de bruiloft niet echt snikheet is, dan zijn deze kledingstukken eigenlijk te warm.

Monique en Peter, begin maar meteen 's morgens vroeg al met foto's maken voor het te warm is of dat er 1 in een bak met water is gaan zitten ofzo ;-).


En nog een setje voor Mink. Hij heeft zo'n andere bouw dan zijn broer en is in een ander jaargetijde geboren dat hij eigenlijk niet zoveel kleding heeft. Gelukkig hoeft hij dus nu niet meer bloot over straat.

De borduurtjes hierop zijn van Applicatie en Zo en zijn binnenkort in de webwinkel te koop. Het is echt een babysetje geworden. Leuk om te doen, voor zulke hele kleintjes maak ik eigenlijk nooit iets.
Het veloursmotief op de mouw is van de kikker uit deze serie. Het borduurtje hiervan stond al op de tas die ik maakte.

Ik zie nu dat de vis en de wasbeer op de broek hier niet goed op de foto staan. Op de overzichtsfoto (de 1e in dit bericht) staan ze wel.

14 opmerkingen:

  1. Dat zijn zeker leuke setjes! De applicaties zijn ook goed bedacht zoals die kikker op de mouw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat veeeeel!!!! En wat schitteren versierd. Heel erg mooi geworden en zo wordt jongenskleding ook leuk en vrolijk.

    Groetjes, Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dubbele complimentjes voor je jongenssets.
    groetjes kronova

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat mooi allemaal! Hiermee bewijs je toch ook dat je voor jongens wel degelijk hele mooie dingen kunt maken en je uit kunt leven met versieringen enzo. Heel gaaf en helemaal af!

    groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geef mij zo'n lieve tante!
    Josette, wat een super leuke sets heb je gemaakt.
    gr Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw Josette, wat een geweldige dingen heb je weer gemaakt! Als moeder van twee jongetjes krijg ik hier veel inspiratie van. Vooral het krokodillenshirt is helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh Josette, wat fantastisch! Ik ben helemaal weg van de krokodil, maar de rest is ook super.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw...meer valt er niet over te zeggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohhh, wat ontzettend leuk joh!
    Voor meisjes kun je idd meer varieëren, maar jij hebt laten zien dat je voor jongens ook hele leuke dingen kunt maken....

    groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat knap zeg!! Kleding maken vind ik ontzettend moeilijk!!! De krokodil is echt geweldig!! En dat van die foto's maken herken ik nog heel goed haha!! ps. bij deze site (waarschijnlijk ken je hem wel, maar je weet niet) hebben ze ook leuke stiksels/patroontjes etc. om over te nemen.. http://www.ottobredesign.com/nl/patronen/index.html

    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ontzettend leuk! Knap dat je uberhaupt zelf kleding kunt maken en dan helemaal voor jongens. Ik vind dat setje met die krokodil het allerleukst, zo leuk dat hij doorloopt op de rug.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh super zeg!!!
    Wat een mooie stoere kleren!

    Groetje Tamara.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je hebt veel prachtige kleding gemaakt!! Voor Ramon was het ook altijd een heel gezoek naar stoffen e.d. Ik vind meisjeskleding ook een stuk gemakkelijker te maken dan jongenskleding.

    Dat is veel technischer! Maar ik was wel altijd heel trots als ik iets moois had gemaakt, zoals ik het hebben wilde en Ramon het graag droeg.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette