zondag 13 juni 2010

Uniek borduursel

Het geboortekaartje van ons nieuwste neefje Mink motiveerde mij enorm om eens zelf een borduur patroon te gaan digitaliseren. Via de geweldige site van Janke kwam ik een heel eind (het plaatje rechtsboven) maar echt mooi was het niet.

En dan komt de enorme kracht van een forum als Sancho naar boven dus binnen no time had iemand voor mij het poppetje van het geboortekaartje geborduurd. En dat was duidelijk iemand die beter met de borduur software om kan gaan dan ik.

Vanmorgen zijn we weer bij Mink (en zijn familie uiteraard) op bezoek geweest dus gisteravond heb ik een shirtje voor Mink gemaakt. Naar het patroon van de Zwergenverpackung, in maat 50/56. Het ziet er erg klein uit maar dat lijkt te kloppen. Ik heb wat zitten stoeien met de bandjes om de hals, die zitten niet zo als het hoort maar ze zitten wel mooi.

De rest van het shirt is versierd met een opstrijkster (die er na verloop van tijd weer af valt zoals zo vele veloursopstrijkmotieven die ik gebruik). En een applicatie van een molletje die al eens op een korte broek voor Romek zat maar nog te mooi was om met de broek weg te gooien. En een klein stukje band met kaboutertjes. En ja, dat bandje zit er niet helemaal recht op, maar ik had geen zin meer om het te veranderen vannacht om half 1 en babies liggen toch meestal op hun rug dacht ik :-).

5 opmerkingen:

 1. Oh wat geweldig schattig! Super om dat cadeau te krijgen.

  Wat de veloursmotieven betreft: ik heb er ook wel last van dat ze loslaten (die flexdingen helemaal), maar een hete strijkijzer aan de binnenkant na het wassen doet bij mij altijd wonderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk shirtje!! Het borduurtje is super lief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach tis wel een schattig shirtje geworden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk shirt!!! Echt snoezig! En wat Aline schrijft maakt het mij duidelijk dat jullie allebei te voorzichtig zijn met de strijkbout. Gebruik maar wat meer hitte en strijk de velours nog een keertje na met bakpapier als je het plastic beschermlaagje eraf hebt gehaald, of aan de binnenkant nog een keer zoals Aline zegt. Ik heb het zien doen bij de Lagerverkauf, wat een hitte wordt daar gebruikt, we moeten gewoon meer durven... :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette