zondag 17 april 2011

Vrolijke zomerjurk, ABC113

Het patroon Abacadabra 113 kocht ik vorig jaar al. Het is een eenvoudige tricot jurk maar ik had al zoveel leuke exemplaren langs zien komen dat ik het zelf ook wel eens wilde proberen.

Omdat ik moest wachten tot ik een rits voor de jas van Jajeri kon kopen heb ik in de tussentijd een leuke zomerjurk gemaakt. De lapjes lagen al tijden in de grote voorraadbak met tricot maar ik had me nog niet gerealiseerd hoe goed ze bij elkaar passen. De kleuren bruin en roze zijn echt hetzelfde.
Het was wel een hoop gepruts om de bandjes langs de hals en taille mooi te krijgen. Ik heb half de beschrijving van ABC gevolgd maar dat was zo ingewikkeld dat ik snel ben afgehaakt. Het is niet helemaal naar mijn zin geworden maar dat wordt mooi verdoezeld door de gehaakte bloem in het midden :-). Het plaatje van de poes is een strijkapplicatie.

Ik maakte de jurk in maat 128 terwijl Jajeri bij gekochte shirts inmiddels maat 146 of 152 heeft. De lengte van de jurk is precies goed, net boven de knie. Het voor- en achterpand heb ik halverwege de schouder recht van draad naar onder doorgeknipt en er een centimeter extra tussen gelegd. Nu past de jurk perfect, er zit zelfs nog wat extra ruimte zodat de jurk heel comfortabel zit. Quinty heeft hem ook gepast en ook bij haar is maat 128 goed. Er volgt er dus snel nog een.

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk jurkje!En ik zie niets hoor van je halsje...daar hebben we bloemetjes voor toch!Grappig is dat ik een soort zelfde combi van stoffen ooit eens maakte!En vooral de streeptrico blijft prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk jurkje geworden zeg! neem je hem dinsdag mee? en is de jas inmiddels al af? ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh deze is leuk! Het patroon ligt hier ook nog steeds.. krijg nu wel zin om hem te maken ;-)

    groetjes..Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette