maandag 30 januari 2012

Tasjes Van Katoen


Van Katoen is een groep belgische dames die voor een goed doel geld inzamelen. Zij maken Hip Handwerk en dat wordt op 14 april 2012 verkocht.

Ik ben een enorme fan van Belgische blogs en van die van Eloleo in het bijzonder. Zij schrijft leuk en heeft super leuke zelf bedachte tutorials op haar blog staan. Daarbij heeft ze een schat aan patronen verzameld op haar blog. Eloleo maakt deel uit van Van Katoen.
Voor de verkoop van 14 april zijn tasjes nodig. Bij een aankoop van 10 euro of meer krijg je je spullen niet mee in een plastic tas maar in een handgemaakte tas. En die zijn gemaakt door alle fans van Van Katoen.

Het patroon zit geniaal in elkaar vind ik. Je houdt nog geen centimeter stof over na het knippen en zeker met een grote quiltlineaal en een snijmes ben je er zo mee klaar.
Ik kreeg een paar maanden terug een mooie grote lap stof van mijn schoonzus. Haar moeder naaide vroeger ook en had de boel wat opgeruimd. De stof is mooi maar wel gedateerd en leek mij super geschikt voor het maken van Van Katoen tasjes.
De lap is zo groot dat ik er wel 8 tasjes uit kon halen en die heb ik dit weekend in elkaar gezet. Om de tasjes echt af te maken heb ik er een gehaakt bloemetje op gezet.

Zes tasjes gaan vandaag op reis richting Eloleo en 2 hou ik er zelf omdat wij hier thuis liever ook geen plastic tassen gebruiken.

4 opmerkingen:

 1. wat een lief stoffie :) ik vind het ook een supertasje, leuk om zo een klein beetje mee te kunnen helpen he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt je ook al uitgeleefd zie ik, ze zijn leuk om te maken hè !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier nog zo'n Van Katoen en Eloleo fan. Wat heb je je lekker uitgeleefd en die bloemetjes geven echt nog een eigen twist aan het patroon en de stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor je supermooie tasjes. Ik ben wel voor dat soort stofjes en het gehaakte bloemetje maakt elke tas af. Echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette