vrijdag 6 januari 2012

Verjaardagsfeest!

Vandaag ben ik jarig en ik ben toch zo verwend! Kennelijk ben ik erg lief geweest het afgelopen jaar. Omdat de kinderen en ik niet zo vroeg op hoeven te staan in verband met de vakantie en Patrick wel, besloten we om allemaal lang op te blijven en om 12 uur vannacht de kadootjes te geven. Normaal doen we dat 's morgens op het grote bed maar dit was toch ook wel erg leuk.Ik had frambozenmuffins gemaakt voor het feestelijke effect, met een braaf kopje thee erbij. Ik kreeg een nieuw messenblok in de vorm van een hart en van Quinty een etagere van maar liefst 7 verdiepingen in precies de kleur van onze keuken. En Patrick had nieuwe gekleurde ringen voor mijn horloge gevonden, een paarse en een oranje.

En ik kreeg de mooie stof van Lillestof waar je 6 uilenkussens van kunt maken. En van mijn lieve vriendin Erica een heerlijk boek en een theedoek die zo mooi bij mijn werkkamer past met die herten er op. Maar hij past ook bij de keuken want er zit precies de juiste kleur rood in. Ik vind de theedoek schitterend en zou meteen de hele serie kopen als ik die tegen zou komen in de winkel.
En dan staan mijn nieuwe laarzen en oorbellen nog niet eens op de foto. Veel he!

De dag hebben we afgesloten met een heerlijk toetje. Witte chocolade cake met een donkere chocolade binnenkant die nog net vloeibaar was. Het smaakte heerlijk al zag het plaatje in het boek er toch net anders uit dan hetgeen wij op ons bord hadden :-).

Dus omdat ik vandaag jarig was mocht ik verzinnen wat we zouden gaan doen. Ik heb de kinderen meegenomen naar stoffenwinkel Karteris. Daar hebben ze helemaal nooit zin in en nu ook niet maar een jarige kun je natuurlijk niet tegenspreken.

Alle 3 mochten ze een lap stof uitzoeken waar ik dan iets van ga maken. Romek kwam met de paarse joggingstof aan, daar wil hij graag een vest van. Meteen ook maar grijs en blauw meegenomen want de stoffen zijn zo heerlijk zacht van binnen.
Jajeri koos een vrolijke tricot voor een jurkje en Quinty kwam met een stoere nepleren franjestof aanzetten voor een rokje. Omdat Quinty op dit moment echt weinig kleding heeft heb ik bij de franjestof meteen andere stof gezocht voor een setje. Donkerbruine tricot voor een legging, licht bruine tricot voor een shirt (donkerbruin was mooier maar daar hadden ze maar 1 meter van voor de legging) en een heerlijke harige stof voor een kort vestje. Ik kan haar er al helemaal in zien lopen.
De bruine bloemetjesstof is voor nog een Lucille voor mij.

Zo, dus nu snel aan de slag. Hoewel ik de afgelopen tijd veel heb gemaakt is er niet echt plaats in de kast voor deze nieuwe lappen. En als ik nu snel iets moois voor de kinderen maak hebben ze misschien nog wel een keer zin om mee te gaan. Anders maak ik hier een traditioneel mama's verjaardags uitje van.

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een superverjaardag!! heerlijk joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zo te lezen heb je een heerlijke dag gehad! Succes met je nieuwe plannen en lapjes!

  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen heb je een leuke dag gehad.
  Van harte en nog vele vele creatieve en gezonde jaren toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd. Superfeestje was dat, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette