zaterdag 31 augustus 2013

Een stoelhoes maken

En opnieuw heb ik een leuke opdracht gekregen. Een stoel hoes maken voor in de klas. De jarige van die dag mag de hoes over zijn of haar stoel doen zodat je direct ziet wie er jarig is in de klas en dat geeft je natuurlijk een heel speciaal gevoel.

Voor de klas van Quinty (alweer 5 jaar geleden) en voor de klas van Jajeri (3 jaar geleden) heb ik deze al eens gemaakt. En nu mag ik er weer een maken.Het proefmodel had ik helaas al weggegooid dus ik heb ik gister een nieuw proefmodel gemaakt. De stoelen waar de hoes nu omheen moet is ietsje groter en voor ik aan de slag ga wil ik eerst weten of het zo goed is.
Ik gebruik als uitgangspunt een patroon van Farbenmix voor stoelhoezen. En pas dat dan naar eigen inzicht helemaal aan.Het lastige is dat de hoes om 3 maten stoelen moet passen, hij komt namelijk in een combiklas. Bij de grotere stoelen zit hij er dan mooi omheen, bij de andere stoelen is hij wat te ruim. Ik heb nu op alle panden een papiertje zitten met de maten zodat ik makkelijk veranderingen kan noteren. Mijn geheugen is meestal een zeef en als ik dan thuis ben, ben ik alles zo weer vergeten.

Als de scholen maandag weer gaan beginnen kan ik het proefmodel passen en er dan mee aan de slag. Ik heb er zin in :-).

1 opmerking:

  1. Leuk hoor, ook leuk voor de kinderen die jarig zijn. Veel plezier met je opdracht.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette