donderdag 19 februari 2009

Voor allemaal iets

Drie kledingstukken zijn klaar en 1 ligt er in de kliko.

Voor Romek een Mika, die staat hem zo goed en die vind ik erg leuk om te maken met die voorzakken tussen de deelnaden. Omdat Romek zo slank is verleng ik de onderkant wel een heel stuk.

Voor Jajeri een Kati. Ik had 2 Kati's geknipt en zo veranderd dat ze wat minder wijd om de heupen zouden zijn. Toen Jajeri haar Kati ging passen (er zat nog geen tailleband op) bleek die nogal krap te zijn. De broek scheurde middenvoor, precies op het inknipje, een heel stuk in. Een rits erin maken ging toen niet meer dus de hele broek in de kliko.
Deze broek was eigenlijk voor Quinty bedoeld maar die riep al steeds dat ze geen broek wil. Quinty en Jajeri schelen eigenlijk alleen in lengte met elkaar dus een heel stuk van de pijpen gehaald en nu kan deze broek toch gedragen worden.

En voor Quinty een rokje. Als basis heb ik het patroon van Uli gebruikt maar daar heb ik ook een stuk van de zijkant gehaald om het wat strakker te maken. Quinty heeft zelf geholpen met borduurtjes en kleurtjes uitzoeken.
Meer over de maten en de patronen lees je hier en hier.

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn erg leuk geworden. Jammer dat de broek uitscheurde. Meet jij nooit de maat op de patronen of op 'n goedpassende broek na? Ik eigenlijk niet .... maar ik denk dat het wel handig is. Groet, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, voor "allemaal" iets! Ben benieuwd wat er voor mij klaar ligt om te passen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi zeg Jozette. Vooral de borduursels op de zakken vind ik super. Ik ben nu ook met een broek voor Salí bezig en vroeg me al af of zoiets bestond voor de borduurmachine. je hebt mijn vraag beantwoord ;o))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Hannie: Ik meet af en toe mijn kinderen op maar doe te weinig met die maten. En bij patronen die ik al vaker heb gebruikt doe ik alles op het zicht. En dat gaat dan af en toe mis :-).
  Groetjes, Josette

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette