vrijdag 15 mei 2009

GRRRRRR!!!

Voor de streetdance lessen heeft Quinty een zwart topje nodig met spaghetti bandjes. Nergens te koop dus heb ik zwarte tricot gekocht en ben ik aan de slag gegaan met de spaghetti top van Farbenmix.

Heel stoer heb ik ook maar weer eens mijn locker omgebouwd naar cover omdat ik het eigenlijk niet kan uitstaan dat ik deze machine al meer dan 2 jaar heb en er nog nooit een fatsoenlijke covernaad op gemaakt heb.

De tricot is lekker zacht maar ook erg glibberig, de cover werkt zelfs met EL naalden niet mee, mijn naaimachine vreet de bandjes naar binnen dus ik heb de moed opgegeven en de boel in de prullenbak gegooid. Daarna er weer uitgehaald om toch even een foto te maken maar daar verdwijnt hij straks toch weer in.

Eerst doe ik de machines maar weer eens weg voor een onderhoudsbeurt en ga ik op zoek naar lessen coverlocken. Eens zal het me lukken .....

4 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat het niet wil lukken. Zou het misschien met zwart elastisch biaisband gemaakt kunnen worden. Dit is toch iets steviger. En het is zo zonde om het weg te gooien.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent niet de enige die een machine heeft staan en er een paar jaar later pas een bepaalde steek uitprobeerd. Ik heb mijn overlocker nu een jaar of 10 en ik heb geloof ik 2 jaar geleden! het rolzoompje pas uitgeprobeerd. Pas nadat ik een rokje zo zag afgewerkt bij een stoffenkraam en vroeg hoe ze dat zo had gedaan, en ik er achter kwam dat zo'n zoompje met mijn machine werd gemaakt! Hoezo traag! Dus 2 jaar valt nog best wel mee! Probeer het wel eerst met proeflapjes, dan merk je het snelst welke stof goed gaat en welke niet. Gelijk een smal bandje is lastiger dan het uitproberen met een bredere reep. Succes!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Probeer het toch nog even met je naaimachine Josette, zo zonde van je mooie tricot. Ik doe die dunne tricootjes altijd met de naaimachine en werk alleen de rechte zijnaden af met de locker. Een lange smalle zigzagsteek rekt prima en lubbert niet en voor de zomen een driegedeelde zigzag, is toch ook mooi? Ik heb mijn coverlock verkocht, ik vond het vreselijk dat hij steken bleef overslaan bij ieder naadje dat hij tegen kwam. En met de naaimachine gaat het prima! groetjes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee joh, niet zomaar weggooien. Gebruik je bij je naaimachine aan het begin 'n stukje stik-en-trek? Dat helpt echt tegen het opvreten hoor. Kom op, je kunt het, zonde van je mooie tricot.
  Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette