dinsdag 15 december 2009

wit, witter, witst ...

Morgenavond hebben de kinderen kerstdiner op school en dan mag je je feestelijk aankleden. Voor Jajeri is dat makkelijk, die heeft immers haar spaanse jurk :-).

Voor Romek hebben we net een Star Wars trui gekocht dus die wil hij graag aan.

En dan Quinty. Zij heeft een nieuw wit blousje en wilde dat graag dragen op een witte broek. Op dit moment hebben we geen enkele witte broek in huis die ze past dus ik heb vandaag een broek voor haar gemaakt.


Hiervoor heb ik Kati van Farbenmix gebruikt. Een strakke broek. De witte stof rekt wat mee dus ik hoefde er geen rits in te zetten. De broek zit mooi aansluitend, morgen eens kijken of het blousje er wel bij past. Madame heeft een hekel aan passen dus dat zat er vanmiddag niet meer in.

Voor Quinty verhoog ik altijd de taille bij alle broeken maar ik was vergeten dat dat bij Kati niet nodig is. Bij deze broek kan ik dat niet meer veranderen maar er ligt nog een Kati geknipt klaar (al vanaf de herfstvakantie) en die kan ik wellicht nog wel een beetje aanpassen. Ik heb maat 134/140 gebruikt. Als het een beetje mee zit kan ze de broek misschien in het voorjaar ook nog aan. Hij is vrij dun dus geen winterbroek. En als het leuk staat mag ze dit setje ook met kerst dragen.

Morgen maar eens een foto van de 3 samen maken (en jippie, ik mag ook mee doen met het kerstdiner want ik ben klassenmoeder in de klas van Quinty. Voor mezelf had ik een leuke rood/groene rendier haarband gekocht maar die mag ik niet op van Quinty).
De broek op zich is erg saai maar wel mooi. En ik vind het heerlijk dat het me lukt om zo snel een goede broek voor Quinty in elkaar te zetten.

3 opmerkingen:

 1. Dat heb je snel gefixt. Mooie basisbroek, ben benieuwd hoe die staat.

  En echt zielig voor je, dat je die mooie haarband niet in mag ..... maar ja, denk 'ns na, ze schaamt zich natuurlijk een hoedje met zo'n gekke moeder, hahaha.

  Zo had ik pas hard m'n grote teen gestoten, helemaal paars, kon geen schoen aan. Dus dan maar 1 voet in een Crocs, nou mooi dat ik het plein niet mee op mocht en dat terwijl ik zo zielig was. Wat vind je daar nou van? hahaha. Is toch helemaal niet gek, 1 Crocs en 1 laars!!!

  Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hip een witte broek, dat kon vroeger echt niet in de winter, nu dus wel. Benieuwd hoe die staat.
  Zet je je haarband maar 1ste kerstdag op, ik wil hem wel eens zien, lijkt me wel vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je snel gemaakt, ik ben benieuwd hoe hij bij haar staat met dat nieuwe witte blousje!!

  Ah, mag je niet eens die haarband in, ja kinders worden groot en gaan niet alleen op hun eigen kleding letten, maar ook wat jíj aan hebt. Je krijg rake opmerkingen naar je hoofd, hahaha, gelukkig krijg ik ze ook te horen als het positief is en de lijst postitief is gelukkig langer dan de boe-lijst!! Hahaha!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette