maandag 14 december 2009

Wanda met klaprozen

De verjaardagsbroek is ook af maar zoals verwacht nog niet gedragen. Ook prima, dan heeft Jajeri vast een setje voor de kerst :-).

De broek is gemaakt naar het patroon Wanda van Farbenmix. Een fantastisch patroon maar erg bewerkelijk en dus minder geschikt voor een haastklus als deze. Bij de knieen zitten in het voor- en achterpand kniestukken en ronde naden. Ik had deze broek al een keer voor Jajeri gemaakt en die stond haar zo leuk vandaar dat ik Wanda nog een keer wilde gebruiken.

Aan de achterkant zitten losse flapjes die met een lintje bij elkaar gehouden worden. Bij de rechterpijp zitten de bandjes niet helemaal op dezelfde hoogte maar daar kwam ik pas zo laat achter dat ik geen mogelijkheid meer had om het aan te passen.

Verder had ik een denkfout gemaakt en 4 flapjes geknipt. Maar aangezien ze allemaal dubbelzijdig zijn had ik er natuurlijk 8 nodig. Snel nog bijknippen ... oeps, stof op voor de laatste 2. Die hebben dus aan de achterkant zwarte ruwe zijde. Hopelijk blijft dat in de was goed, het was het enige zwart dat ik nog in huis had.

De mooie borduurserie MOHNika komt van Kunterbunt.

3 opmerkingen:

 1. prachtige broek...ben heel erg benieuwd naar het totaalplaatje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijde kan gewoon gewassen worden, hoor!! op 30 graden. Ik vind de broek prachtig geworden en de achterkant zou je bijna aan de voorkant ook willen dragen!!! Inderdaad perfect voor met de kerst!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig mooie broek! Ik geloof dat ik Wanda ook maar weer eens tevoorschijn haal, want het blijft een mooie broek. Superborduurtjes erop ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette