zondag 15 januari 2012

Een mannenvest!

Eindelijk ... na al die jaren heb ik ook eens een keer iets voor Patrick gemaakt. Al jaaaaaren geleden had ik eens het plan opgevat om een oud, goed zittend vest als patroon te gebruiken voor een nieuwe, maar intussen zijn die oude vesten ook al jaren geleden in de kliko beland. Dat kon zo niet langer dus heb ik het patroon Fehmarn aangeschaft.Vrijdag was Patrick jarig en dus wilde ik hem een zelfgemaakt vest voor zijn verjaardag geven. Vorige week vrijdag ben ik met de kinderen naar stoffenwinkel Karteris geweest en hebben we mooie joggingstof uitgezocht. Grijs met een super zachte binnenkant en voor de kleur nog een mooie donkerturquoise joggingstof erbij.

Toen de zoektocht naar geschikte versiering voor op het vest. In mijn enorme verzameling vond ik een mooi baseball alfabet. Eigenlijk is de binnenkant van de letters en cijfers ook gevuld met borduursteken maar die kan ik er sinds mijn Embird Basis workshop zelf tussenuit halen.
Op de achterkant staat 17597, dat is onze trouwdag :-). Voorop de letters P en J, onze voorletters. En op de mouw ..., later heb ik bedacht dat dat dan voor de 3 kinderen en de hond staat. Maar eigenlijk vond ik het gewoon grappig staan.

Ik heb echt mijn best gedaan om dit vest zo mooi mogelijk in elkaar te zetten. Uiteraard moet kinderkleding ook mooi in elkaar zitten maar bij kleding voor een volwassene vind ik het nog belangrijker. Eerst het patroon hier en daar wat veranderd aan de juiste maten en dat lijkt nu helemaal in orde. De stof rekt nauwelijks.

Voor het mooi afwerken van de binnenkant heb ik een dubbele achterpas gemaakt. Ik heb wel enorm zitten vogelen hoe je die nu vast maakt maar het is gelukt. De binnenkant van de kraag heb ik helemaal met de hand gedaan. Zo kon ik ook mijn 'merknaam' op de binnenkant borduren.
Het inzetten van de rits vond ik een enorme klus. Een vest zit dicht maar de bovenkant valt open dus alles moet mooi afgewerkt zijn. Ook hier heb ik een heleboel met de hand gedaan.
Als ik er met mijn neus bovenop zit zie ik hier en daar wel wat verbeterpuntjes maar op een afstandje ziet het er echt heel goed uit.

Kortom, ik ben wel erg tevreden en misschien maak ik (ooit) nog wel een keer iets voor Patrick.

12 opmerkingen:

  1. Staat hem goed!
    Leuk om de verklaring van de getallen te lezen!Zou ik ook zo kunnen doen :)

    BTW nog gefeliciteerd met Patrick.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig persoonlijk vest, heel mooi gemaakt en als dit niet zijn lievelingsvest wordt, weet ik het niet! ; )

    Groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat prachtig! En die afwerking ziet er helemaal goed uit, echt petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi hoi,

    Ik kende je blog nog niet, en kom nu via de Dutch Swappers "Volg jij mijn blog al?" swap. Leuk blog, en wat knap dat je dat vest zo mooi gemaakt hebt. Groetjes Esther (NightEssie)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow gaaf hoor! Ik zou graag ook kleding willen maken, maar het valt altijd verkeer uit qua maat. Ik ga maar eens met kinder kleertjes beginnen. Ik 'kende' je al van sancho, maar ben nu via swap-bot, volg jij mijn blog al-swap op jouw site gekomen. gr Joyce (anni-tas)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hee, kleed goed af zeg! Misschien ook iets voor FJ... ;-)

    Alette

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, wat ontzettebnd knap gedaan. Ik ben al blij als ik een recht lapje in elkaar kan zetten op de naaimachine. En dat duurt al uren.

    Ik kende je blog nog niet, maar erg leuk!

    Groetjes Moniek

    (ps ik kom dus vie de "volg jij mijn blog al swap"

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oooo... wauw mooi zeg!! hij zit echt als gegoten en zo netjes ook!
    Leuk dat je een basis workshop heb gedaan, lijkt mij ook wel wat, ik gebruik het nu te weinig ;-) inderdaad super mooi alfabet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi,

    Ik ben Bloempje666 en kom even bij je kijken vanwege de Volg jij mijn blog al? - swap.

    En wat heb je deze sweater gaaf gemaakt zeg!!! Echt super mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi vest zeg! En het zit perfect!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette