woensdag 25 januari 2012

Tienerset

Op mijn verjaardag had ik de kinderen meegenomen naar een stoffenwinkel waar ze alledrie een lap stof voor zichzelf moesten uitzoeken. Quinty koos een leuke bruine franjestof uit. Een tule achtige ondergrond met daarop stroken franjes gestikt. Omdat ik al wist dat Quinty hier niks geschikts bij had zochten we er meteen nog een paar lappen bij.

Het is een echte tienerset geworden die ze vorige week woensdag voor het eerst aan had op haar verjaardag.
De basis is het rokje. Uiteindelijk een rechte lap van 80 x (ong) 30 cm met een tailleband van tricot. Hoewel de rok onder de franjes doorzichtig is heb ik hem toch niet gevoerd. Quinty draagt er een legging onder dus ik vond het niet nodig.
De legging is van het patroon Laguna. Maat 134/140 maar dan zonder zijnaden en een heel stuk verlengd.
Het shirt is een Antonia. Voor het eerst een maat 146/152 maar die bleek al snel te groot, zeker bij dit rokje. Dus meteen een heel stuk van de onderkant en de zijkanten afgehaald. De kleur van het shirt is vrij saai en gelukkig bedacht Quinty dat we er wel 2 harten op konden maken van de stof van de legging en het jasje.
De bolero is van het patroon Kerstin. Ook geheel verbouwd want ik wilde een openvallend jasje. Dus een maat 146/152 getekend en op gevoel een heleboel van het patroon weggeknipt aan het voorpand. Het valt wel wat ruim.

Quinty is helemaal blij met deze set. En ik ook want ik maak graag kleding voor haar en meestal wil ze niet. Foto's maken van haar mag niet meer, ze is nu wel 13 hoor!

3 opmerkingen:

  1. wat een geweldige set !! inderdaad super vd tienermeiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi zeg! Wat een leuke aparte stoffen. En je hebt niet eens damespatronen gebruikt, maar de gewone FM patronen! Zo zie je dat je daarmee ook heel goed leuke tienerkleding kunt maken. Een tip die ik mee zal nemen als ik weer eens wat voor mijn tienerdochter maak.
    Het hart op het shirt vind ik ook een geweldig leuk idee. Ziet er echt prachtig uit allemaal!

    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super, dat je nog wat mag maken voor je dochter. Ik hoop dat ik dat ook nog heel lang mag doen.

    Ze krijgen uiteindelijk een eigen willetje! Het is een heel mooi setje geworden. Stoer, maar toch meisjesachtig. Wat een aparte stoffen heb je ervoor gekozen en leuk die eigen inbreng.
    Groetjes, Jessica

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette