zaterdag 1 februari 2014

Verjaardagskado voor Patrick

Twee jaar geleden heb ik voor de verjaardag van mijn man een vest gemaakt. Ondanks dat ik al vele vele jaren naai had ik nog nooit voor hem een kledingstuk gemaakt dus de verrassing was zeer groot. Hij draagt het vest nu al 2 jaar met heel veel plezier.

Dit jaar heb ik hem opnieuw verrast met een vest. Het was even doorbuffelen want het kost uiteindelijk toch weer veel meer tijd dan ik van te voren had gedacht. En december / begin januari is hier thuis de drukste periode van het jaar. Het patroon is net als vorige Fehmarn van Farbenmix maar nu met andere zakken.


Bij Karteris in Barneveld had ik speciaal voor dit vest hele mooie zachte sweatstof gekocht. Rood met heel donker grijs. Toen begonnen de eerste hersenoefeningen want hoe versier je nu een stoer mannenvest. Cijfers en letters had ik de vorige keer al gebruikt.
Om te beginnen heb ik toen 3 strepen op het rugpand gemaakt. Niet heel eg netjes maar dat maakt het juist wat stoerder. En in mijn enorme verzameling borduurpatronen kwam ik een mooie tribal serie die ik wel vaker gebruik.


Omdat ik het vest al een keer eerder had gemaakt wist ik gelukkig wel waar ik op moest letten om de boel ook van binnen netjes af te werken. Dus net als de vorige keer heb ik de achterpas dubbel gemaakt en de onderkant van de kraag hier met de hand op vastgezet.

Dit keer heb ik ook de boord aan de onderkant met de hand vastgemaakt zodat de naden daar naar binnen vallen. Dat moest ik echter nog doen nadat ik het vest al voor zijn verjaardag had gegeven. Ik kreeg het echt niet meer op tijd af.


Gelukkig was Patrick net zo verrast als vorige keer, hij had echt geen vest verwacht. Hij past heel erg goed, ik heb ook een maat kleiner gemaakt dit keer en ook weer de lengte van de schouder aangepast. Het patroon valt nogal breed uit.

De stof is uiteindelijk wel wat te dik. Daardoor is het vest erg warm en Patrick heeft het eigenlijk niet snel koud. Wanneer we nog een echte winter gaan krijgen kan hij het vest wat vaker gaan dragen.

1 opmerking:

  1. Leuk hoor en een mooi vest. Vind de details in het grijs erg mooi.
    Hopen dat het nog iets kouder word.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette