dinsdag 20 november 2007

Een shirt voor Romek en een cape voor beer

Bij de broek uit de vorige posting wilde ik een shirt met lange mouwen maken. Dus een oude Ottobre erbij gepakt (4/2004), model 35 uitgetekend in maat 116 (heeft dezelfde maten als de 2 Zoe's die ik gemaakt heb) en aan de slag.

Schoudernaad vast, boord erin, nog een schoudernaad vast. Ondanks mijn moeilijkheden bij het doorstikken van tricot ging het eigenlijk best lekker. Alleen zag het er zo ontzettend klein uit en paste het met geen mogelijkheid over Romeks hoofd heen.

Romek vond het geweldig want nu heeft Beer een stoere cape. Jajeri zei meteen: "Hé Berie ziet eruit als een superheld!". (Dat Berie er zo verfrommeld uit ziet maakt voor de kinderen natuurlijk niet uit, hij wordt al jaren als heerlijk kussen/matras bij het slapen gebruikt en het is de meest geliefde knuffel van Romek).Toen dus nieuwe voorpanden en een nieuwe halsboord geknipt en vandaag alles in elkaar gezet. Het shirt past nu wel over Romeks hoofd maar dat gaat wel met veel gekraak gepaard. Ik ben benieuwd hoe lang het allemaal goed blijft.
Het shirt is versierd met een opstrijkbare adelaar, een adelaarshoofd en 2 zilver reflecterende sterren. Alles is erop gestreken dus zo klaar. In de zijnaad 2 labeltjes met sterren.
3 opmerkingen:

 1. mooi shirt!!! moet de cape voor berie niet een mooie versiering???? ;_))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even kijk ik niet omdat ik een paar dagen weg ben en hup weer een heleboel nieuws. Gefeliciteerd met je prijs goed van je. Wat liggen ze mooi te slapen, we denken maar kinderen moeten ruimte, helemaal niet dus, gewoon lekker knus.Wat een lekkere vrolijke broek voor Romek, wordt ie vast blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ willie: je hebt gelijk, ik zal eens kijken of ik nog een velours versiering 'over' heb die ik er op kan zetten.

  @ mama: En Romek is helemaal verslingerd aan zijn nieuwe muts, herken je hem op de foto?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette